Cruce în memoria dascălilor decedați, la Școala nr. 39

Duminică, 18 Septembrie 2016, 16:47
8412
Deschiderea anului școlar 2016-2017 a fost marcată la Școala Gimnazială nr. 39 "Nicolae Tonitza" într-un mod aparte, nu numai prin prezența cadrelor didactice îmbrăcate în costume populare, dar și prin sfințirea de către IPS Teodosie a unui monument în cinstea dascălilor din această instituție care au decedat.

Și pentru că ni s-a semnalat apariția în curtea unei unități școlare a unei cruci, i-am solicitat un punct de vedere profesoarei Nicoleta Bercaru, director al acestei școli.

"Sunt 35 de ani de când această școală a oferit generații de copii deosebit de bine pregătiți și datorită celor aproape 20 de cadre didactice rămase acum în memoria noastră afectivă. Mulți dintre ei au fost mentori pentru actualele generații de profesori, cum este domnul Adrian Osman sau doamna Fotini Roșca. Un gest impresionant a fost cel al prof. Mihaela Bucureșteanu, de biologie, care, deși era diagnosticată cu cancer la cap, a dorit cu tot dinadinsul să susțină gradul didactic I, după care a fost luată cu salvarea și nu s-a mai întors niciodată la catedră. Urmează să adăugăm o placă din marmură în formă de carte deschisă, pe care o voi suporta personal. Cât despre autorizații, pot pune la dispoziția oricui este interesat întreaga documentație", a explicat prof. Bercaru.

Întrebat cu ce fonduri s-a realizat acest monument, același interlocutor a declarat: "Noi, profesorii, am pus bănuț pe bănuț, fără implicarea niciunuia dintre părinți, care nu au știut de inițiativa noastră!". 

Pagina a fost generata in 0.1976 secunde