Criza imigranților. Sirieni plasați în căminele școlare constănțene?

1088
8
Criza imigranților. Sirieni plasați în căminele școlare constănțene? - refugiatiaugust2015-1441735531.jpg

Articole de la același autor

Ca o măsură de prevedere, în cazul în care numărul refugiaților ar depăși capacitatea de cazare a campusurilor special amenajate în România pentru imigranți, Ministerul Educației a solicitat, ieri, universităților și inspectoratelor școlare județene, inclusiv din Constanța, să identifice eventuale spații de cazare pe care ar putea să le pună la dispoziția refugiaților ce ar ajunge în România, fără afectarea procesului de învățământ.

Dacă de la Inspectoratul Școlar Județean Constanța am aflat că s-au identificat 6.110 locuri în cămine ale unităților de învățământ din județul Constanța, la universități, situația este mai delicată.

Prof. univ. dr. Cornel Panait, prorector al Universității Maritime Constanța, a declarat, pentru "Cuget Liber", că încă nu se primise adresa oficială din partea ministerului. "Și dacă am fi primit-o, chiar nu avem spații de cazare pentru studenții noștri, ca dovadă că pe nigerieni i-am cazat într-un hotel", a mai adăugat același prorector.

Nici la Universitatea "Ovidius" nu ar exista posibilitatea cazării acestor migranți. "Cu toată compasiunea pentru situația lor, noi gândim tot felul de soluții pentru a putea răspunde cât mai multor solicitări din partea studenților noștri, pe care îi ierarhizăm când le oferim cazarea", a afirmat prof. univ. dr. Sorin Rugină, rector. 

Comentează știrea

tudor
9 septembrie 2015
s-a umplut orasul de nigerieni

sirienii daca vor, doar sa-i imbarcam si sa-i trimitem inapoi de unde au venit.

mario
9 septembrie 2015
Intrebare cheie

Dar daca tarile civilizate ar trimite inapoi milioanele de romani cersetori, hoti, spargatori de bancomate, proxeneti, prostituate etc. care sunt ca priviti ca o ciuma pentru occident, ce ati face cu ei? Daca intr-o buna zi, dintr-un motiv sau altul, toti romanii care azi traiesc peste hotarele Romaniei vor trebui expatriati, ve-ti ajunge intr-o situatie economica mai proasta decat Grecia.

Doru
9 septembrie 2015
Mai avem oameni sau doar umanoizi?

Romanii nu se inteleg intre ei, parinti si copii se omoara si se violeaza,conducatorii fac legi impotriva poporului si protejeaza infractorii. Incultura si meltenismul sunt promovate cu persuasiune in toate mediile,rautatea a devenit normal iar bunul simt este condamnat sau luat la misto'. Romanii care nu au apucat sa fuga de mizeria din tara,sufera in tacere,de frica aproapelui. Cum sa fie tara asta o gazda pentru nenorocitii care fug de moarte? Sirienii de fapt nu vor deloc in Romania,nici romanii nu mai vor,dar sunt siliti sa accepte compromisuri. Ei au o alta cultura,sunt educati si nu sor sa traiasca in stilul impus de islamistii radicali sau macar moderati. Incultii nu inteleg asta pentru ca in afara de manele, ,,vedete'' si propaganda bisiforma nu au altceva in capatanile alea tembele si rele. Aceiasi prostovani au in schimb pretentia sa fie considerati oameni in caz de ,, Doamne fereste'', o situatie similara.

Vivi
9 septembrie 2015
Idee

Folositi si casutele de la Palatul Copiilor. Au mers din plin vara asta, de la inceputul lui iunie pana la finalul lui august. Asta inseamna ca sunt potrivite si pentru migranti, daca au fost folosite de atatia adulti in vacanta. Trebuie sa ii ajutam pe sarmanii oameni si sa fim solidari cu suferintele lor.

Mario
9 septembrie 2015
Pentru cei care nu sunt de acord cu comentariul anterior

Din bun simt, am emis din comentariul anterior categoria emigrantilor romani pe motive economice. Adica cei care muncesc sezonieri in strainatate. Daca tie nu iti plac straini la tine in tara, pai stai si tu acasa la tine atunci! Nu veni la munca in Norvegia ca tara asta nu e membra EU. Si daca pana la urma Norvegia te accepta sa muncesti atunci respecta piata muncii din aceasta tara. Indobitocit de situatia din Romania, munceste Vasile si simbata si duminica, si de Paste si de Craciun fara sa ceara overtime, ca el oricum nu are ce sa faca acasa. Ai respect pentru muncitorul din tara respectiva ca ei nu sunt platiti cu bonuri de masa!

rrrr
9 septembrie 2015
.........

Va apucat mila de islamistii, tampitilor, astia nu sunt oameni astia sunt animale ce par a fi oameni

svinarciuc
10 septembrie 2015
ii preluam noi, avem loc destul!

sa cotizeze, bineinteles... fondul clasei, fondul scolii, carti de Craciun, meditatii peste meditatii, matematica, franceza, romana, tot ce se poate!

Tavi
15 septembrie 2015
Munca la domiciliu

Unde vointa da gres, perseverenta invinge intotdeauna. Optimismul niciodata NU te trage inapoi, ci te conduce numai spre succes. Selectam urgent persoane din toate localitatile tarii, pentru colaborare, iar activitatea este extrem de simpla. Se asigura training GRATUIT sub forma unor lectii pe e-mail si contract legal. Pentru mai multe informatii, solicitati acum de la email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Marţi, 08 Septembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : DRAMA UNEI ȘCOLI DIN BURICUL CONSTANȚEI
Marţi, 08 Septembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Șansă nesperată pentru 21 de studenți
Pagina a fost generata in 0.5617 secunde