Creștinii se pregătesc de Postul Mare

252
1
Creștinii se pregătesc de Postul Mare - crestiniisepregatesc-1457717576.jpg

Articole de la același autor

Duminică, începând cu ora 9, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Constanța. În cadrul slujbei va fi citită Rugăciunea de intrare în Postul Mare. Tot aici, începând cu ora 17, ÎPS Teodosie va oficia slujba Vecerniei pentru începutul Postului Mare cu rugăciunile de iertare.

Postul Mare a fost rânduit de Biserică atât pentru pregătirea celor ce primeau Botezul creștin de Paști, cât și ca mijloc de sporire duhovnicească a credincioșilor pentru întâmpinarea Patimilor și a Învierii Domnului. Totodată, amintește de postul de patruzeci de zile ținut de Mântuitorul înainte de începerea activității Sale mesianice, de unde denumirea de Păresimi (de la latinescul quadragesima = patruzeci) sau Patruzecime.

Postul Mare este cel mai lung și important dintre posturile Bisericii Ortodoxe. Sfinții Părinți consideră că are origine apostolică. De la sfârșitul secolului al III-lea postul a fost împărțit în două perioade distincte: cel al Păresimilor sau prepascal (până la Duminica Floriilor) și Postul Paștilor sau pascal (din Duminica Floriilor până la Înviere - Săptămâna Patimilor). Din acest motiv, durata totală de postire este de 48 de zile.

În Postul Mare, Biserica Ortodoxă dezleagă la pește de Buna Vestire (25 martie) și de Intrarea Domnului în Ierusalim (Floriile - 24 aprilie). 

Comentează știrea

Beeeeecali ?
12 martie 2016
Răgătorii rugătorilor

Părintele Calistrat, despre sfârșitul lumii: Se uită Dumnezeu la omenire și se întreabă: «Bă, ăstia îs tâmpiți?» (Adevarul 12.03.2016)

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016
Stire din Cultură-Educație : Duminică, îl cinstim pe Sfântul Anton
Pagina a fost generata in 0.4213 secunde