Creștinii ortodocși o prăznuiesc astăzi pe Sfânta Parascheva

996
1
Creștinii ortodocși o prăznuiesc astăzi pe Sfânta Parascheva - 2010101328rozasf20parascheva-1318573215.jpg

Articole recomandate

Ca în fiecare an, la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva și la cele ale sfinților aduși în pelerinaj special cu această ocazie vin să se închine atât ortodocși, cât și romano-catolici din țară și străinătate.
Sfânta Cuvioasă Parascheva este sărbătorită în întreaga Patriarhie Română, dar ea este considerată ocrotitoarea Moldovei.
Sfânta Parascheva, numită "cea Nouă", de la Iași, "a Moldovei luminătoare" și lauda întregii ortodoxii, a trăit în prima jumătate a secolului al XI-lea. Ea s-a născut în Epivat (azi Boiados), în Tracia, pe țărmul Mării Marmara, în apropiere de Constantinopol.
Sfânta Cuvioasă Parascheva a fost canonizată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pe 28 februarie 1950, informează Agerpres.ro.



Comentează știrea

bic
30 aprilie 2014
sf.cv.parschiva

eu cred ca linga moastele de sfinti-(sf.cv.paraschiva)-ar trebui sa stea numai calugari.de asemenea in manastiri ar trebui sa intre numai calugarii.preotii de mir si oamenii casatoriti ar trebui sa intre numai in biserici.am observat in ultima vreme ca o parte din biserici au redevenit manastiri cu aprobarea patriarhiei.am inteles ca patriarhia bulgariei ar dor o pe sfinta cv. paraschiva in bulgaria de tot.patriarhia romana o vrea pe sf.cv.teodora de la sihla de la patriarhia ucrainei, dar acestea nu vor sa o dea.

Articole pe aceeași temă

Vineri, 14 Octombrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Sfânta Parascheva afectată de criză
Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : UDTR organizează un pelerinaj la Babadag
Pagina a fost generata in 0.6425 secunde