Credincioșii se pot ruga la moaștele Sfântului Pantelimon

548
Credincioșii se pot ruga la moaștele Sfântului Pantelimon - sfantulpantelimon-1532533859.jpg

Articole de la același autor

Mâine, 27 iulie, Biserica Ortodoxă îl sărbătorește pe Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon. La Constanța, credincioșii vor avea ocazia să se închine la moaștele acestuia, la Catedrala arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel". Aici au fost aduse din Orient, în anul 1931, o parte dintre sfintele moaște ale Doctorului fără de arginți.


Sfântul Pantelimon este cunoscut drept ocrotitor al medicilor și tămăduitor al bolnavilor. Originar din Nicomidia, s-a născut dintr-un tată păgân și o mamă creștină, primind numele de Pantoleon, care, tradus din limba greacă, înseamnă "cel întru toate puternic, ca un leu". 


După moartea mamei, el a devenit ucenic al doctorului Eufrosin, de la care a deprins tainele medicinii. Preotul Ermolae i-a descoperit învățătura de credință, apoi l-a botezat, punându-i numele Pantelimon, adică "cel cu totul milostiv". De-a lungul timpului, prin puterea credinței, Sfântul Pantelimon a tămăduit trupurile și sufletele multor bolnavi. Din nefericire, el a fost martirizat prin decapitare în jurul anului 305, în vremea persecuțiilor declanșate de către împăratul Dioclețian.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3079 secunde