Credincioșii sărbătoresc Schimbarea la Față a Domnului

282
Credincioșii sărbătoresc Schimbarea la Față a Domnului - credinciosiisursaeuropalibera-1596376828.jpg

Articole de la același autor

Schimbarea la Față a Domnului este o sărbătoare prăznuită, în fiecare an, la data de 6 august. În popor, aceasta mai este cunoscută sub denumirea de Probojenia. Din Scriptură aflăm că Mântuitorul luândi-i pe Petru, Iacov și Ioan pe muntele Taborului, "S-a schimbat la față înaintea lor și a strălucit fața Lui ca soarele, iar veșmintele Lui s-au făcut albe ca lumina".

Biserica spune că minunea s-a săvârșit cu câteva zile înainte de patimile Mântuitorului, în anul 33 de la nașterea Sa. Scopul a fost de a întări credința apostolilor, ca atunci când vor vedea patimile, moartea și îngroparea Mântuitorului să nu se tulbure.

La început, sărbătoarea Schimbării la Față se pare că a fost aniversarea anuală a sfințirii bisericii zidite în secolul IV de Sfânta Elena, pe locul de pe Muntele Taborului, unde a avut loc schimbarea Domnului la față. Praznicul este menționat în secolul VII. De asemenea, tot de atunci se păstrează o predică festivă a sfântului Andrei Criteanul, la sărbătoarea Probojeniei. După tradiția populară, de Schimbarea la Față, agricultorii aduc la biserică primele roade ale recoltelor pentru a fi binecuvântate. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 03 Iulie 2020
Stire din Social : Hram la mănăstirea Capidava
Pagina a fost generata in 0.4227 secunde