Credincioșii prăznuiesc Acoperământul Maicii Domnului

392
Credincioșii prăznuiesc  Acoperământul Maicii Domnului - credinciosii1-1569419517.jpg

Articole recomandate

Biserica Ortodoxă cinstește joi, 26 septembrie, Mutarea la Domnul a Sf. Ap. și Evanghelist Ioan. Cu acest prilej, mănăstirea Stejaru, din județul Constanța, își va sărbători ocrotitorul spiritual, Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan. Astfel, începând cu ora 7.45, Înaltpreasfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la acest așezământ monahal. Peste alte câteva zile, mai exact pe 1 octombrie, credincioșii prăznuiesc Acoperământul Maicii Domnului.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului spun că praznicul a fost instituit în amintirea unei minuni petrecute în biserica Vlaherne din Constantinopol, în timpul împăratului Leon Înțeleptul, în secolele IX-X. La acel moment, starețul mănăstirii, cuviosul Andrei, a văzut o minune dumnezeiască, în care i s-a arătat Maica Domnului ce acoperea cu sfântul său omofor cetatea Constantinopolului.

Cuviosul Andrei l-a chemat și pe ucenicul său, Epifanie, care, împreună cu ceilalți părinți, au reușit să deslușească semnificația minunii și să dedice o sărbătoare purtării de grijă pe care Maica Domnului o are față de întreaga umanitate.

Cu acest prilej, sâmbătă, 28 sep-tembrie, de la ora 7.45, ierarhul nostru va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea Călugăreni, din apropierea comunei Pantelimon, ce are hramul Acoperământul Maicii Domnului. Apoi, duminică, 29 septembrie, el va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Voroneț, cu binecuvântarea IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0635 secunde