Credincioșii ortodocși se pot ruga la moaștele Sfântului Simeon

238
Credincioșii ortodocși se pot ruga la moaștele Sfântului Simeon - credinciosii-1548980745.jpg

Articole de la același autor

Veste bună pentru credincioșii ortodocși din județul Constanța. Începând de astăzi și până pe 10 februarie, la Biserica "Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie" (bd. Tomis nr. 301, zona Boema), va fi adus spre cinstire un fragment din moaștele Sfântului și Dreptului Simeon, de la mănăstirea "Sfântul Ilie" din Odessa (Ucraina).

Potrivit reprezentanților Arhiepiscopiei Tomisului, sfintele moaște vor fi întâmpinate de către Înaltpreasfințitul Teodosie, azi, la ora 17.00, la intersecția bulevardelor Aurel Vlaicu și Tomis, zona "Vapor", de unde se va merge în procesiune spre Biserica "Sf. Haralambie", unde va fi oficiată Taina Sfântului Maslu.

XXX

Sâmbătă, 2 februarie, Biserica Ortodoxă prăznuiește Întâmpinarea Domnului. Cu acest prilej, IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Constanța, începând cu ora 8.45. 


Întâmpinarea Domnului face parte din rândul sărbătorilor împărătești ale bisericii și prăznuiește momentul în care Sfânta Fecioară Maria, la 40 de zile de la Nașterea Pruncului Iisus, vine la Templul din Ierusalim, conform rânduielilor Vechiului Testament, pentru a-L închina Domnului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5011 secunde