Credincioșii intră în Postul Crăciunului. Când este dezlegare la pește

281
Credincioșii intră în Postul Crăciunului.  Când este dezlegare la pește - credinciosiiintra2-1542127136.jpg

Articole de la același autor

Începând de astăzi, 14 noiembrie, intrăm oficial în Postul Crăciunului sau Postul Nașterii Domnului, care durează 40 de zile. Tot în această perioadă este cinstit și Sfântul Apostol Filip.

Potrivit reprezentanților Arhiepiscopiei Tomisului, acest post a fost rânduit de către Biserică pentru pregătirea credincioșilor în vederea întâmpinării praznicului Nașterii Domnului (25 decembrie).

Fiind un post al bucuriei, Biserica a stabilit mai multe zile în care credincioșii au dezlegare la pește. Acestea sunt zilele de sâmbătă și duminică din perioada 21 noiembrie - 16 decembrie, precum și următoarele sărbători: Intrarea în biserică a Maicii Domnului (21 noiembrie), Sf. Apostol Andrei (30 noiembrie),

Sf. Nicolae (6 decembrie), precum și zilele de 3, 4, 13 și 18 decembrie când se cinstesc sfinți mai importanți în Ortodoxie.

Referitor la Sfântul Apostol Filip, el este originar din Betsaida Galileii și este cel de-al treilea Apostol chemat la misiune de către Mântuitorul nostru Iisus Hristos. După Înălțarea Domnului la cer, Sfântul Filip a propovăduit credința creștină în Asia. Documente descoperite recent atestă faptul că Sf. Ap. Filip l-a însoțit pe Sf. Ap. Andrei în Scythia Minor (Dobrogea), pentru a face cunoscut cuvântul lui Dumnezeu.

De aceea, în 2005 a fost înființată, în apropierea localității constănțene Adamclisi, mănăstirea închinată Sf. Ap. Filip. Piatra de temelie a bisericii mănăstirii a fost pusă în 2007. Mănăstirea deține o raclă cu moaștele Sfinților de la Adamclisi, descoperite în urmă cu 30 de ani, în cripta secretă a celei mai importante bazilici paleocreștine din complexul arheologic Tropaeum-Traiani, din apropiere.

Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia miercuri, 14 noiembrie, începând cu ora 8.30, Sfânta Liturghie la biserica mănăstirii "Sf. Ap. Filip". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5161 secunde