Credincioșii îl sărbătoresc, astăzi, pe Sfântul Pantelimon

154
Credincioșii  îl sărbătoresc, astăzi,  pe Sfântul Pantelimon - credinciosii77-1437922962.jpg

Articole de la același autor

Biserica Ortodoxă îl sărbătorește astăzi, 27 iulie, pe Sfântul Pantelimon, mare mucenic și tămăduitor al bolnavilor.

Începând cu ora 8.30, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală a Tomisului, unde sunt adăpostite sfintele moaște ale Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon. Moaștele Sfântului Mare Mucenic Pantelimon au fost aduse din Orient la Catedrala din Constanța de către preotul Dimitrie Popescu, în anul 1931, în ziua de Florii.

Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon este unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți sfinți și s-a născut la Nicodimia. A trăit în secolele 3-4 după Hristos. De tânăr a fost botezat cu numele Pantelimon, care înseamnă "în toate milostiv". Pantelimon vizita închisorile și tămăduia deținuții, printre care erau o mulțime de creștini, persecutați în acele timpuri. În urma unui denunț, a fost arestat și martirizat pentru credința sa. Aruncat în foc, corpul lui Pantelimon a rămas intact. Moaștele sfinte ale tămăduitorului au fost duse în mai multe țări creștine, iar capul lui se află la Mănăstirea Rusicon de pe Muntele Athos din Grecia.

Potrivit tradiției, în această zi, mii de oameni vin la biserică pentru a se ruga sfântului de tămăduire spirituală și fizică. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Iunie 2015
Stire din Cultură-Educație : Lansare de carte  la Arhiepiscopie
Pagina a fost generata in 1.2865 secunde