"Crăiasa Zăpezii" vine să vă încânte tocmai din ținutul nordic

399

Articole de la același autor

Teatrul de Copii și Tineret "Căluțul de Mare" a pregătit pentru duminică, 10 februarie, un spectacol bazat pe una dintre cele mai frumoase povești ale lui Hans Christian Andersen, "Crăiasa zăpezii". Pentru că au existat cereri, acesta se va juca atât de la ora 10.00, cât și de la 11.30.

Deși spectacolul este o adaptare după Hans Christian Andersen, acesta prezintă, într-o variantă modernă, povestea celor doi buni prieteni dintr-un oraș îndepărtat din ținutul nordic, Kay și Gerda a căror liniște le este tulburată de Crăiasa Zăpezii, care decide să aducă iarna în plină vară și să îl răpească pe Kay.

Crăiasa, vrăjitorul, Kay, Gerda, tatăl Gerdei, mama lui Kay, baba cu flori, laponii reprezintă personaje ale unei lumi înghețate, în care sentimentele au înghețat și ele. Dar, în final, după un drum plin de peripeții, dragostea și bunătatea sufletească înving chiar și o inimă înghețată într-o lume încremenită în alb.

Regia și scenariul îi aparțin lui Cristian Mitescu, scenografia este semnată de Eugenia Tărășescu-Jianu, coregrafia de Sergiu Ionuț Anghel, iar muzica de Viorel Andrinoiu. Spectacolul se adresează copiilor cu vârsta de peste patru ani și durează 50 de minute.

Din distribuție fac parte: Daniela Manolache, Daniel Minciună, Grațian Prisacariu, Rovena Paraschivoi, Claudia Zaharia, Ion Ciolan și Tiberiu Roșu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3408 secunde