„Covidul a așteptat începerea școlii? Dacă se infectează, pe rând, câte un elev, noi când mai învățăm?”

3130
Din cele mai recente statistici oferite de Inspectoratul Școlar Județean Constanța reiese faptul că pe raza județului Constanța sunt înregistrate 45 de clase care lucrează în sistem on-line din 38 de instituții școlare. Față de 12 clase cât fuseseră raportate în a patra zi de școală, rezultă faptul că încet-încet vom asista la o creștere fulminantă a numărului de elevi care vor trece la cursuri online, în ciuda optimismului ministerial, de astă-vară.

Faptul că sunt confirmați ca fiind infectați 44 de elevi (vezi 45 de clase, deci... unu la una), respectiv opt cadre didactice, îi îndreptățește pe părinți să se teamă că iar vor asista la un an școlar bulversat de decizii fizic – online - fizic... ș.a.m.d.

Pe de altă parte, tot din informațiile furnizate de IŞJ Constanța, prin DSP, 539 de elevi din 173 de instituții școlare din județul Constanța și-au exprimat dorinţa de a fi vaccinaţi, cele mai multe solicitări venind de la Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța, Liceul Teoretic „Decebal” Constanța, Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța. Dar ce să vezi, „nicio şcoală nu a solicitat încă echipe mobile de vaccinare, deoarece nu s-a aprobat încă din perspectiva juridică formularul de exprimare a intenţiei de vaccinare”, afirma marţi ministrul. „Sunt dificultăţi din perspectiva bazei legale - respectarea GDPR, impusă de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal. Ministerul Educaţiei a transmis către Ministerul Sănătăţii o solicitare de sprijin pentru elaborarea unui formular privind intenţia de vaccinare din care să reiasă trei variante de răspuns cu privire la intenţia de vaccinare: Da, Nu, Indecis", a mai adăugat Sorin Cîmpeanu.

„Vaccinul ar trebui făcut pentru a-i feri de boală pe copii”

Până atunci, însă, părinții sunt din ce în ce mai îngrijorați pentru copiii lor și nu încetează să comenteze pe rețelele de socializare, mai ales la intervențiile televizate ale ministrului Sorin Cîmpeanu, un adevărat „maratonist” care marţi a reușit să fie prezent la patru posturi de televiziune.

• „Domnule ministru, la apariția unui caz de covid într-o clasă, copiii nevaccinați intră online timp de 14 zile, deci nu merg la școală, oare v-ați gândit că pot transmite covid doar la școală? În toată această perioadă, copiii nu sunt în izolare, pot transmite oriunde și oricând virusul. Testați copiii, doar așa puteți diminua riscurile și, totodată, pot continua cursurile cu prezență fizică”.

• „Eu am vaccinat copiii ca să meargă la școală fizic. A apărut un caz de covid și toți au intrat iar online. Care mai este rostul vaccinării? Dacă noi nu putem merge la școală? Școala online e un dezastru, trebuie să înțelegeți. Nu mai putem continua așa. O săptămână așa, una altfel, sunt 27 de elevi în clasă. Dacă face câte unul pe rând covid, noi când mai învățăm? Nu distrugeți învățământul”.

• „ Teoretic, vaccinul ar trebui făcut pentru a-i feri de boală pe copii, nu ca să le deschidă ușa spre învățământ. Covidul a așteptat începerea școlii!!! Oare îi place la școală?!”.

• „Lăsați-ne... că ne-ați lămurit! Toată vara au fost concerte, nunți, botezuri, veniri din alte țări, vacanțe, tinerii au stat nas în nas. Dar Covidul a revenit abia acum. Probabil îi place să vină doar când îl cheamă politicienii. Alo? Covidul? Hai vino... că a început școala!!!! Toată vara a fost covidul în vacanță și acum a apărut deodată! Interesant, cine credeți că vă mai crede? Noi poporul sigur nu”.

• „Domnule Câmpeanu, când ați prezentat în vară «scenariul» pentru începerea școlii, spuneați că va fi absolut imposibil ca să ajungem la pragul de 6 la 1000, și că școlile vor fi ultimele care vor fi închise, serios? Păi de ce mallul nu este închis? De ce concertele nu sunt închise? De ce tot restul este încă deschis? Și din nou școlile sunt primele închise? Ați aruncat o minciună, din nou. Nici nu a început bine școala că deja vă învârtiți să o și închideți”.

• „Deja se știe că de la mijlocul lunii octombrie se depășește incidența de 6 la mie, este stabilit, bulversarea copiilor, părinților și cadrelor didactice, e asigurată! Până acum aud numai de școli închise. Nu alte instituții, nu societăți comerciale”.

• „Cei ce sunt în clasa a 8-a trebuie să meargă fizic la școală. Au pierdut un an, online-ul i-a distrus. Au în față examenul de capacitate. Fără discuție acești copii trebuie să meargă fizic la școală. Dacă nu, înghețați anul și nu distrugeți viitorul acestor copii. Ca părinte nu voi accepta sub nicio formă online”.

• „Din comentariile din ultimele zile înțeleg că Doreii din ministere nu au fost în stare să elaboreze un ordin / o procedură clară și simplă în ceea ce privește intrarea în online, testarea, etc.

- Nu se știe exact ce tip de test este nevoie (rapid sau PCR, unii acceptă doar PCR)

- Nu se știe cine îl face – școala sau părintele

- Nu se știe cine face testul în a 8 zi

- Nu se știe foarte clar care este procedura pentru a intra în online

- Copilul răcit/cu gripă/cu diaree nu are voie online, ci doar copilul cu covid

- Unii nu acceptă decât teste făcute de DSP, alții la clinici autorizate.

Da chiar era așa de greu de stabilit ceva clar?”.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5748 secunde