COVID-19 în şcolile din Constanţa. Cursuri numai online, pentru mai multe clase

437
COVID-19 în şcolile din Constanţa. Cursuri numai online, pentru mai multe clase - fondcovidinscoli-1602093126.jpg

Articole de la același autor

Mai multe clase de la unităţi de învăţământ din municipiul Constanţa vor studia numai online, timp de două săptămâni, după ce au fost confirmate cazuri de COVID-19 în rândul elevilor, dar şi al cadrelor didactice. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, reunit, în cursul zilei de miercuri, a votat modificarea scenariilor de funcţionare în cazul a 18 unități de învățământ.

În trei unități din municipiul Constanța se va trece de la scenariul 2, la scenariul 3. Până pe 20 octombrie, o clasă pregătitoare şi o clasă a IV-a de la Școala Gimnazială nr. 3 „Ciprian Porumbescu” vor avea cursuri exclusiv online, după ce doi elevi au fost depistaţi pozitivi cu noul coronavirus. Școala Gimnazială nr. 18 „Jean Bart”, o clasă de-a opta va sta acasă până pe 15 octombrie, unul dintre copii fiind confirmat, iar la Școala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu”, toţi elevii dintr-o clasă a V-a, o clasă a VI-a, o clasă a VII-a și o clasă a VIII-a vor avea doar cursuri online, după ce un cadru didactic a fost diagnosticat cu COVID-19.

Alte 11 unități de învățământ vor trece din scenariul 1, în scenariul 2, ca urmare a ratei incidenței cumulate între 1-3 / 1.000 de locuitori. Este vorba despre Școala Primară „Colibri” Constanța, Școala Gimnazială nr. 1 Siminoc, Grădinița cu Program Normal Siminoc, Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Corbu, Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” Corbu, Școala Primară Vadu, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Costinești, Grădinița cu Program Normal „Pinochio” Costinești, Școala Gimnazială „Adrian Ghencea” Săcele, Școala Gimnazială nr. 1 Mangalia și Școala Gimnazială nr. 36 „Dimitrie Știubei” Constanța. Măsura a fost luată conform Ordinului comun nr. 5487/1494/2020, până la modificarea ratei incidenței.

Nu în ultimul rând, patru unități de învățământ vor trece din scenariul 2, în scenariul 1, după ce au reușit să asigure condițiile pentru ore „față în față”. Este vorba despre Școala Gimnazială nr. 1 Castelu, Școala Gimnazială „Iuliu Valaori” Nisipari, Grădinița cu Program Normal Nazarcea și Școala Gimnazială nr. 1 Siliștea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6954 secunde