Premieră la Teatrul de Copii și Tineret

"Coșmarul lui Puck", o premieră în care joacă și liceenii constănțeni

775

Articole de la același autor

Constănțeni, peste doar o săptămână sunteți așteptați la Teatrul de Copii și Tineret "Căluțul de Mare", la o nouă premieră, pe care actorii au pregătit-o cu multă trudă și dragoste. Este vorba despre "Coșmarul lui Puck", după "Visul unei nopți de vară", aparținând lui William Shakespeare. 


De data aceasta, însă, spectacolul nu le este destinat celor mici, ci se adresează adolescenților. Premiera va avea loc vineri, 8 noiembrie, începând cu ora 18.00, la sediul instituției de cultură. Regia este semnată de Tiberiu Roșu, actor al teatrului, iar coregrafia este realizată de Geta Răvdan-Huncanu. 


Reprezentanții teatrului spun că spectacolul adună pe scenă, alături de actorii profesioniști, o mulțime de liceeni. Așadar, din distribuție fac parte: 
Vlad Ianuș, Grațian Prisăcariu, Daniela Vlad, Oana Sârbu, Alexandra Burnichi, Alina Manțu, Teodor Robert Dobre, Andrei Calu, Andrei Stroescu, Buse Ozgul, Daniel Minciună, Ion Ciolan, Gabriel Sandu, Vlad Constantinescu, Bogdan Dandeș, Ștefan Oprișan, Arina Cojocaru, Cristina Dănciulescu, Ana Bădilă, Cosmina Melcea, Sandra Armașu, Robert Ioan. 


XXX 
În viziunea regizorală actuală, Puck este un adolescent normal, un tânăr rebel, cu problemele specifice vârstei, cu neîmpliniri, cu frustrări, însă cu dorința de a se schimba. Fricile și temerile lui sunt conservate într-un coșmar ce precede povestea lui Shakespeare "Visul unei nopți de vară". 


Tehnicienii de scenă sunt meșteșugarii din piesa lui Shakespeare. Aceștia sunt oameni simpli care vor sa facă teatru cu mai mult sau mai puțin talent, ca prin "căminele culturale". 


"Meșteșugarii ar dori și ei să viseze, dar nu reușesc. Închipuirea este un dar de la Dumnezeu. Acolo unde natura este prea grosolană, prea primitivă, această minunată putere nu mai poate străbate. La curtea lui Theseu, fiecare dintre cele trei perechi de miri este definită în funcție de poziția ei față de lumea vrăjii. Perechile care se iubesc cu adevărat sunt  Lysander și Hermia. Demetrius și Helena sunt cele mai tulburate de intervenția vrăjită a lui Oberon și a lui Puck. Sentimentele intense sunt ca fulgerele, se frâng pentru a reveni. Prietenia lui Theseu cu Hypolita, care numai pe departe ar putea semăna a dragoste, este extraordinară. Asupra lor, spiritele nu pot avea niciun fel de înrâurire, pentru că nu cuprind fenomenul de nebunie prin care dragostea intensă îi scoate pe oameni din curba normală a existenței lor", detaliază reprezentanții teatrului constănțean. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6053 secunde