Corp de profesori evaluatori pentru examenele și concursurile naționale

214
Corp de profesori evaluatori pentru examenele și concursurile naționale - corpdeprofesorievaluatori-1597847821.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a aprobat Metodologia și calendarul de constituire a Corpului de profesori evaluatori pentru examenele și concursurile naționale (CPEECN).

Astfel, CPEECN se va constitui ca grup de profesori, organizați pe discipline de examen sau concurs, care îndeplinesc criteriile stabilite la nivel național și urmează să evalueze, într-o manieră unitară și eficientă, lucrările elevilor sau cadrelor didactice din cadrul examenelor naționale (evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, bacalaureat, definitivare în învățământ și concursul național de ocupare a posturilor didactice - titularizare). CPEECN are rolul de a funcționa ca o comunitate de învățare și de a se dezvolta ca organism subordonat Inspectoratului Școlar Județean.

Pentru a obține calitatea de membri ai CPEECN, se pot înscrie, în perioada 21 - 30 septembrie, cadrele didactice care au desfășurat activități de predare-învățare-evaluare, în ultimii trei ani școlari încheiați, în învățământul gimnazial, respectiv în învățământul liceal, au gradul didactic I/II sau titlul științific de doctor și au experiență de organizare și participare la evaluări, în cadrul examenelor și concursurilor naționale ori internaționale.

"Consider că procesul de evaluare trebuie să aibă ca numitor comun predictibilitatea. De aceea, măsura înființării Corpului de profesori evaluatori este absolut necesară, pentru a reuși să asigurăm obiectivitate, încredere în sistemul de evaluare", a declarat ministrul Monica Anisie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.564 secunde