Cornelia și Lupu Rednic și Mioara Velicu invitați la prima ediție a Festivalului de folclor "Elena Roizen"

2183
La inițiativa autorităților locale, Centrul cultural Ovidiu găzduiește, începând de astăzi, prima ediție a festivalului de folclor ce poartă numele regretatei cântărețe de muzică populară Elena Roizen. Deschis interpreților din toată țara, cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani, festivalul are ca invitați, timp de trei seri, soliștii de muzică populară Mioara Velicu, Cornelia și Lupu Rednic, Viorica Macovei, Camelia Chivu, Valeria Peter Predescu, Ion Amititeloaie și mulți alții, conduși de orchestra de muzică populară Radio București.
Elena Roizen, marea doamnă a muzicii populare dobrogene, s-a născut în anul 1945, iar cariera artistică și-a început-o în anul 1965, când a debutat la Radiodifuziunea Română. A fost, pe rând, angajată a ansamblurilor "Brâulețul", din Constanța, și "Nunta Zamfirei", din Eforie. A înregistrat peste 100 de piese pe discuri, casete, CD-uri.
"Hai, Dunărea mea", "S-a dus Gheorghe-n lume", "Surioară, surioară", "Drag mi-a fost omul frumos" sunt doar câteva dintre melodiile sale. Elena Roizen a decedat în 2007, iar autoritățile locale din Ovidiu, alături de Centrul județean de creație populară Constanță îi dedică, din acest an, un festival al cântecului tradițional românesc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0702 secunde