Alegeri pentru rector la UMC:

"Cornel Panait îndeplinește toate criteriile pentru a candida din nou"

1213
9

Articole de la același autor

Conform primului calendar al alegerilor pentru funcția de rector al Universității Maritime din Constanța, săptămâna viitoare, mai precis miercuri, 9 decembrie, ar fi trebuit să aibă loc alegerile pentru această funcție, dacă, între timp, nu s-ar fi întrunit în ședință extraordinară Senatul UMC pentru a analiza contestația conf. dr. Ghiorghe Bătrînca.

Acesta invocă nerespectarea unui articol din Legea nr. 1/2011 privind calendarul de alegeri, respectiv durata de minim șase luni între referendumul pentru modalitatea de desemnare a rectorului și data propriu-zisă de alegeri.

Având în vedere că referendumul pentru stabilirea modalității de de-semnare a rectorului a avut loc la data de 10 septembrie, alegerea rectorului UMC nu se poate face înainte de data de 10 martie 2016.

Așa încât în Senat s-a aprobat ca perioada de depunere a candidaturilor să se prelungească până pe 15 decembrie, urmând ca alegerea rectorului să aibă loc pe 11 martie 2016 (turul I), în caz de necesitate al doilea tur fiind prevăzut pe data de 12 martie.

Niciun candidat, deocamdată

Într-un recent articol, intitulat "Surpriză de proporții la UMC", îl citam pe prof. univ. dr. ing. Cornel Panait, actualmente prorector, care nu a ascuns faptul că ar dori să revină în funcția de rector, în timp ce prof. univ. dr. ing. Violeta Ciucur, actualul rector, pare să bată în retragere, dezamăgită.

De altfel, în aceeași ședință de Senat a UMC, președintele acestui for, prof. univ. dr. ing. Nicolae Buzbuchi, anunța că "prof. Panait îndeplinește toate criteriile pentru a candida la un nou mandat de rector", ceea ce întărește ideea că vom asista la un al treilea mandat.

Reamintim că actuala formă, modificată, a art. 213 alin 7 din Legea educației spune că "o persoană nu poate ocupa funcția de rector la aceeași instituție de învățământ superior pentru mai mult de două mandate succesive, complete".

Ba mai mult, prof. Panait împlinește vârsta de pensionare pe 25 martie 2016, iar cum alegerile vor fi pe 11 martie ar exista un oarecare timp fizic pentru a fi confirmat pe funcție, deși oarecum la limită… Cert este că la ora actuală nu s-a înscris nimeni în cursa pentru această funcție.

Comentează știrea

Cinstea
5 decembrie 2015
In ce hal au ajuns

E tocmai bun un pensionar. Ceilalti ce fac ? Dorm ? Stiu cata coruptie e pe acolo si nu vor sa se bage ? Lasa un expirat ?

Simona
5 decembrie 2015
Afacere pentru iubitorii de carti

Aceasta este afacerea cea mai potrivita pentru oamenii inteligenti si care au acasa o biblioteca! Castigi bani imbogatindu-ti biblioteca! Ce poate fi mai simplu si mai interesant? Aceasta este o oferta cu adevarat unica si revolutionara! Cautam oameni foarte seriosi!Cere acum mai multe detalii, la adresa de email: [email protected]

absolvent
5 decembrie 2015
coruptia nu poate fi infranta

o noua alegere a lui panait inseamna continuarea dezastrului pentru studentii UMC, 80% n-au nici o sansa sa devina ofiteri datorita coruptiei din UMC si lipsei de interes pentru problemele studentilor

sorin
5 decembrie 2015
si pe cele morale?

ma indoiesc ca le indeplineste si pe cele morale

ionica
6 decembrie 2015
coruptia

...si mai ales a calitatii indoielnice a "profesorilor " ! Oare cine le-a constatat calitatea de cunoscator in ale navigatiei ? Ce fel de doctorate au obtinut ? Sunt toti legati cu matul porcului ...

Răspuns la: coruptia nu poate fi infranta
Adăugat de : absolvent, 5 decembrie 2015
o noua alegere a lui panait inseamna continuarea dezastrului pentru studentii UMC, 80% n-au nici o sansa sa devina ofiteri datorita coruptiei din UMC...
Gigel
30 decembrie 2015
Performantele conteaza?

Daca performantele personale conteaza, atunci Panait este bine recomandat! Indiferent ce spun o serie de 'profesori' ratati in propriul domeniu, care instiga niste studenti submediocri, oportunisti si corupti! Ar fi un dezastru ca parveniti submediocri fara istoric de performanta sa ajunga sa decida soarta principalei institutii de marina din Romania. Insa oamenii sunt mai inteligenti decat cred tot felul de "stele duble" de tip "dement"-"paranoic". . .

mihai
21 ianuarie 2016
esti panait sub acoperire?

daca studentii sunt numarati ca si curcanii atunci panait e chiar performant, insa universitatea vinde iluzii unor copii

Răspuns la: Performantele conteaza?
Adăugat de : Gigel, 30 decembrie 2015
Daca performantele personale conteaza, atunci Panait este bine recomandat! Indiferent ce spun o serie de 'profesori' ratati in propriul domeniu, care...
Fa_cinste_cui_te_crede
21 martie 2016
Ce cinste, mai Murdarel?

Mai tomberonez evadat, cum indraznesti tu, un gol care viseaza pantalonii, sa te bagi in seama in conditiile in care frustarile din mesaj te recomanda ca ratat de vocatie?

Răspuns la: In ce hal au ajuns
Adăugat de : Cinstea, 5 decembrie 2015
E tocmai bun un pensionar. Ceilalti ce fac ? Dorm ? Stiu cata coruptie e pe acolo si nu vor sa se bage ? Lasa un expirat ?
mihai
21 martie 2016
Dimpotriva...

Dimpotriva, Panait a acoperit-o pe _ _-ta, dupa... Si pe tine care tineai de 6...

Răspuns la: esti panait sub acoperire?
Adăugat de : mihai, 21 ianuarie 2016
daca studentii sunt numarati ca si curcanii atunci panait e chiar performant, insa universitatea vinde iluzii unor copii

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.638 secunde