Copiii sunt invitaţi la o nouă premieră la Teatrul „Căluţul de Mare”

159
Copiii sunt invitaţi la o nouă premieră la Teatrul „Căluţul de Mare” - premierapozaalice1-1601469526.jpg

Articole de la același autor

Săptămâna aceasta, sunteţi invitaţi, cu mic, cu mare, la o nouă premieră. Sâmbătă, 3 octombrie, de la ora 18.00, la Teatrul de Copii şi Tineret „Căluţul de Mare” va avea loc premiera spectacolului „Alice în ţara oglinzilor”, după Lewis Carroll. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta de peste zece ani. Regia artistică, scenariul și coregrafia îi aparţin lui Ștefan Lupu, scenografia poartă semnătura Andei Pop, iar ilustrația muzicală este semnată de Ștefan Lupu.

Din distribuție fac parte: Denisa Iova, Arina Cojocaru, Florina Stănculeț, Andrei Stroescu, Grațian Prisăcariu, Daniela Vlad, Claudia Brădescu, Daniel Minciună, Ion Ciolan, Rovena Paraschivoi, Alexandra Armașu şi Amalia Rusescu.

Reprezentanţii instituţiei de cultură spun că „Alice în ţara oglinzilor” prezintă drumul maturizării unei fetițe de şapte ani, într-o versiune modernă și plină de dinamism. Împreună cu ea, spectatorii vor pătrunde, prin intermediul oglinzilor, într-o lume distorsionată, cu personaje fantastice și bizare, precum florile vii din grădină, insectele și animalele care vorbesc sau haioșii Hopa, Țopa și Ouț Piticuț.

„Alice este o fetiță blândă, deloc egoistă și cu multă imaginație, iar tabla de șah, cu cele opt câmpuri ale sale, reprezintă modalitatea prin care micuța curioasă pășește spre viitor. La început, nu înțelege regulile jocului și se comportă ca un pion, dar în ea arde dorința de a deveni regină. Micuții îi vor întâlni pe tabla de șah și pe cele două regine, cea Albă și cea Neagră, pe Regele Alb și pe Regele Negru, precum și pe Cavalerul Alb și pe Cavalerul Negru, totul pe fondul unei muzici mixate cu măiestrie și al unui limbaj corporal aparte”, au precizat aceştia.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.321 secunde