Copiii sunt așteptați la "Punguța cu doi bani"

230
Copiii sunt așteptați la

Articole de la același autor

Teatrul de Copii și Tineret "Căluțul de Mare" prezintă duminică, 20 mai, începând cu ora 11.30, spectacolul "Punguța cu doi bani". Regia și scenariul îi aparțin lui Cristian Mitescu, scenografia poartă semnătura Eugeniei Tărășescu Jianu, muzica- Dan Bălan, iar coregrafia este pusă în scenă de Olimpia Iordache. Precizăm că spectacolul se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între trei și zece ani și se desfășoară pe durata a 50 de minute.

Potrivit reprezentanților instituției, "Punguța cu doi bani" este un spectacol educativ, prin intermediul căruia copiii descoperă binecunoscutul proverb "Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face". Altfel spus, aceasta este o poveste tradițională în care jocul actoricesc de excepție sunt îmbinate cu muzica special concepută pentru firul acțiunii și jocul păpușilor mânuite cu dexteritate de cei patru protagoniști. Finalul poveștii? Actorii vă asigură că totul se va termina în ropote de aplauze, râsete și bună dispoziție.

"Punguța cu doi bani" este o poveste scrisă de Ion Creangă, a cărei ediție originală a fost publicată pentru prima oară în "Convorbiri literare" în urmă cu 142 de ani. Povestea îi are ca protagoniști pe cei doi eroi din lumea păsărilor - găina și cocoșul.

Tot pentru copii, dar sâmbătă, 19 mai, de la ora 11.00, la restaurant "Harlequin" din Mamaia, trupa "Suflețel" o va aduce în fața celor mici pe "Frumoasa din pădurea adormită".

Aici, actorii îi invită pe cei mici la un spectacol interactiv din care vor afla ce înseamnă forțele Binelui și ale Răului, cum acționează ele și cum, iubirea, sinceritatea și curajul triumfă. Povestea începe cu Aurora, care născută într-o familie împărătească, primește la naștere, de la ursitoare, harul frumuseții și al bunătății, dar și un blestem cumplit.

Vrăjitoarea cea rea îi sortește că la împlinirea vârstei de 16 ani să se înțepe într-un ac și să moară. Între timp, ursitoarele cele bune preschimbă vraja, astfel încât Aurora să cadă doar într-un somn greu, din care o va trezi sărutul dragostei adevărate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4282 secunde