"Copiii noștri sunt folosiți în «războiul» dintre sindicate și Guvern"

1831
În opinia prea multor cadre didactice, greva generală de astăzi a fost impusă de la nivel național și nu, cum era firesc, să plece de "jos", din dorința certificată prin adeziuni a membrilor de sindicat.
Poate tocmai de aceea, astăzi va fi o zi de totală degringoladă în învă-țământul românesc, unii profesori declarându-se în grevă generală, alți profesori prezentându-se la cursuri. Și, în tot acest balamuc, elevii sunt la mijloc.
Ca dovadă, ieri, la materialul cu titlul "Greva generală se lasă cu absențe în catalog", o elevă a lăsat următorul comentariu: "Mâine, prima oră mate, profa NU intră în grevă (nu pot decât să îi mulțumesc), urmează două ore de română - profa intră în grevă și cu ocazia asta adio teză (cam ipocrită faza cu fixarea tezei taman pe 22 când se știa de mult că vor face greva... concluzia: «o să vedem când o să dați teza, să mulțumiți Guvernului pentru asta, nu mie»... sâc... eu sunt mic și nu pricep - ce vină am eu?!) idem celelalte 4... M-am săturat de toate astea, sper să nu retrăiesc aceeași perioadă a anului trecut!!!!" de la irinuca.

Reprezentanții părinților își exprimă indignarea
"Este dreptul cadrelor didactice să se manifeste astfel pentru a-și solicita drepturile salariale și, din păcate, nu avem ce face. Copiii noștri sunt din nou folosiți, aflându-se la mijloc în «războiul» dintre sindicate și Guvern", a declarat Mihaela Gună, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți. "Ne îngrijorează, însă, faptul că 90% din revendicările lor se referă numai la salarii și norme didactice, mai puțin la calitatea actului educațional. Mai mult, consideră că introducerea părinților în consiliile de administrație ale unităților școlare ar constitui o dovadă de politizare a acestora. Totuși, să nu uităm că federațiile sindicale sunt platforme de recrutare a politicienilor, deci mai degrabă de aici pleacă politizarea. Nu vreau să se înțeleagă că sunt împotriva revendicărilor sindicale, dar noi nu știm nimic de curriculă, în schimb cadrele didactice se tem de dispariția normelor lor".
De asemenea, Adrian Topor, vicepreședinte FNAP și reprezentant, pe plan local, al părinților, ne-a declarat că, în principiu, susține revendicările sindicatului din punct de vedere salarial, dar nu este de acord cu forma de protest. "Lipsa de coeziune din această zi se datorează și faptului că liderii nu au specificat clar ce se realizează prin această grevă. Nu văd rostul de a nu merge la școală și a-i văduvi pe copii de ore. Dacă în transporturi sau în alte sectoare greva afectează adulții, de data aceasta de prea multe ori sunt afectați copiii. Să ne amintim că și acum doi ani, rezultatele grevei au fost foarte slabe, iar ei după aceea au avut de recuperat orele pierdute. N-am înțeles de ce n-au făcut în vacanță această grevă?", a conchis Topor.

Bacalaureat în condiții aproximativ normale
Astăzi urmează să susțină proba de competențe digitale circa 1.049 de candidați. Din totalul celor 1.668 de membrii în comisiile de examinare, doar 85 și-au exprimat în scris adeziunea la greva generală, motiv pentru Inspectoratul Școlar Județean Constanța să
nu-și facă mari probleme cu privire la desfășurarea examenului.
În schimb, am primit pe adresa redacției un comunicat din partea sindicatului și a Ligii Studenților de la Universitatea Maritimă Constanța, prin care se preci-zează că astăzi, între orele 8 și 13, în fața instituției vor fi amplasate bannere cu semnele celor două organizații, prin care va fi anunțată greva. "Această manifestare va fi una de natură pașnică și care va opri doar parțial susținerea cursurilor sau a laboratoarelor".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Aprilie 2010
Stire din Cultură-Educație : "Pe 22 aprilie se închid școlile"
Pagina a fost generata in 0.1702 secunde