Copiii, invitați la spectacol. Cum se va termina povestea frumoasei Rapunzel?

278
Copiii, invitați la spectacol. Cum se va termina povestea frumoasei Rapunzel? - copiiiinvitati-1561156074.jpg

Articole de la același autor

Dragi părinți, sâmbătă, vă puteți duce micuții la Teatrul de Tineret și Copii "Căluțul de Mare", unde, de la ora 11.00, veți putea lua parte, cu mic, cu mare, la  spectacolul "Rapunzel", de Georgeta Lozincă. Acesta pus în scenă de către artiștii Teatrului de Păpuși "Cărăbuș" din Braila, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru "Miturile Cetății".   


Colindând din cetate în cetate, o trupă de actori ambulanți va aduce în fața dumneavoastră povestea frumoasei Rapunzel. Pe când era însărcinată cu ea, mama ei pofti niște salate din grădina unei vrăjitoare. În ciuda pericolelor, tatăl intră în grădină, este prins și trebuie să-i promită acesteia că-i va da fetița după ce se va naște.


Vrăjitoarea știa că părul fetei va avea puteri magice și că doar atingându-l va rămâne veșnic tânără și frumoasă. Rapunzel este luată și închisă într-un turn, fără ușă, fără scară. Pentru a urca la ea, vrăjitoarea se folosea de părul lung al fetei. Rapunzel crescu întrebându-se mereu cum este lumea de afară, dar vrăjitoarea o asigura că doar lângă ea, închisă în turn, este ferită de toate primejdiile lumii. 


Atras de vocea minunată a fetei, un prinț rătăcit, ajunge la turn, urcă pe părul ei, dar sunt surprinși de vrăjitoare, care îi aruncă din turn. Prințul căzu pe niște spini care i-au rănit ochii, orbindu-l. Apoi, lui Rapunzel îi taie părul și o alungă. După ce rătăcesc un timp, cei doi se reîntâlnesc și lacrimile fetei îi redau vederea prințului, care o cere de soție. La scurt timp după aceea, se duc la palat unde fac o nuntă ca-n povești, ce ține trei zile și trei nopți neîncetat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1508 secunde