Copiii descoperă tradițiile populare de Sf. Andrei

172

Articole de la același autor

Sala de festivități a Liceului Teoretic "Lucian Blaga" a găzduit activitatea-concurs "Creștinarea spațiului dobrogean - rolul Sf. Apostol Andrei", coordonată de prof. Nicoleta Măldăianu și prof. Iuliana Voicu.

Echipe de câte șase elevi de la clasele a VI-a A, a VI-a B, a VI-a D, a VII-a A, a VII-a B și a VII-a C au avut probe variate în care au dovedit că au cunoștințe demne de a fi împărtășite: proba scrisă de cunoștințe despre Sf. Apostol Andrei, proba orală de cunoștințe cu întrebări - fulger, proba de creație (realizarea unei poezii din cinci versuri, pornind de la cuvântul-cheie "apostol"), proba orală de prezentare a unor tradiții populare de Sf. Andrei și, la final, prezentarea proiectelor realizate, în prealabil, de fiecare echipă.

La finalul activității, toți elevii par-ticipanți la concurs au fost premiați cu diplome, icoane, cărți și cruciulițe, iar clasamentul a fost următorul: Premiul I - echipa "Micii credincioși" (clasa a VI-a A), Premiul II - echipa "Micii Îngeri" (clasa a VI-a D), Premiul III echipa "Micii Apostoli" (clasa a VII-a A). Au fost acordate și trei Mențiuni, pentru echipele "Îngerașii Sf. Andrei" (clasa a VII-a C), "Apostolii Domnului" (clasa a VII-a B) și "Ucenicii" (clasa a VI-a B). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 24 Decembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Primiți cu colindul?
Joi, 28 Noiembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Odă Sfântului Andrei
Pagina a fost generata in 0.4445 secunde