Controverse privind noua lege a Educației

134
Controverse privind noua lege a Educației - 646x404-1433336944.jpg

Articole recomandate

Noua lege a Educației 2015. Senatorul PSD, Ecaterina Andronescu, speră că o nouă lege a Educației să ajungă în Parlament începând cu luna septembrie, iar "până la vacanța de iarnă" actul normativ să intre în vigoare.

Până atunci însă, controversele privind proiectul noii Legi a Educației continuă. Ecaterina Andronescu afirmă că "noua" Lege a Educației, pusă în dezbatere publică, este o ciornă din 2011, care nu a mai fost actualizată cu cele mai recente modificări operate în legea care e acum în vigoare.

Concursul de admitere la liceu combinat cu Evaluarea Națională nu este o formă acceptabilă de intrare la liceu, admite Ecaterina Andronescu, președintele Comisiei Pentru Învățământ din Senat, conform Adevarul.ro.

Premierul Victor Ponta a anunțat, azi, că nu este de acord cu modificarea Legii Educației până când nu există un consens cu privire la această temă.

De asemenea, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că a fost lansat, în dezbatere publică, proiectul premergător Legii Educației, care, la fel ca Legea familiei, trebuie să fie rezultatul unei dezbateri profunde, profesioniste și transparente.

"Este de astăzi în dezbatere publică acel proiect de la care se pleacă - sunt doar idei lansate în dezbatere, este un proiect care are o oarecare vechime, aflat pe agenda Parlamentului, singurul care putea fi luat în discuție, cu bune și cu rele, un proiect ce va putea să rămână până la final în proporție de 90-80-70-60-50-40%, nu știu, nu mă antepronunț, tocmai ăsta este rolul dezbaterilor pe care le-am declanșat începând cu ziua de astăzi", a spus Cîmpeanu. 



Proiectul noii Legi a Educației prevede, printre altele, reintroducerea examenului de admitere la liceu, fără să se renunțe, însă, la evaluarea națională. Astfel, elevii se vor putea înscrie la liceu doar dacă au promovat examenele de evaluare națională, de la finalul clasei a opta. Aceștia vor depune fișe în care își exprimă opțiunea pentru un liceu anume. Dacă cererea depășește, însă, numărul de locuri de care dispune liceul, se va susține examen de admitere. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4311 secunde