Continuă a doua sesiune de propunere a auxiliarelor didactice

164
Continuă a doua sesiune de propunere a auxiliarelor didactice - incepeadouasesiune1-1519663376.jpg

Articole recomandate

A doua sesiune de depunere a proiectelor de auxiliare didactice în vederea aprobării și avizării de către Ministerul Educației Naționale (MEN) și Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE) se desfășoară în perioada 19 - 28 februarie.

Potrivit reglementărilor în vigoare, MEN, prin CNEE, efectuează verificarea criteriilor de conformitate și propune pentru aprobare, anual, în două sesiuni, lista auxiliarelor didactice disponibile pentru utilizarea în sistemul de învățământ preuniversitar. Durata maximă a sesiunii de aprobare și avizare din luna februarie este de 30 de zile de la încheierea perioadei prevăzute pentru depunerea solicitărilor.

Auxiliarele didactice supuse aprobării sau avizării trebuie să vizeze în mod explicit formarea competențelor generale și/sau a celor specifice ale elevilor și să corespundă cerințelor curriculumului național și programelor pentru olimpiadele școlare aprobate prin ordin de ministru, în vigoare.

Potrivit cadrului normativ aprobat de MEN, auxiliarele didactice sunt materiale-suport elaborate în sprijinul profesorilor și al elevilor, pentru implementarea adecvată și eficientă a curriculumului național.

Această categorie de auxiliare poate include: culegeri de texte și cântece, culegeri de exerciții și probleme, culegeri de teste, itemi de evaluare, pachete de fișe de activitate independentă, caiete de muncă, activitate independentă etc., care pot fi prezentate în format tipărit și în format electronic și digital. Excepție fac instrumentele destinate dezvoltării competențelor elevilor, elaborate de către instituții recunoscute la nivel național și internațional sau publicate de edituri de prestigiu național și internațional (de ex. Academia Română, Consiliul Britanic, Institutul Cervantes, Institutul Goethe, Editurile Oxford, Cambridge etc.). Pentru utilizarea extinsă la clasă a acestora este necesar acordul MEN.

v v v

În prima sesiune de evaluare, derulată la sfârșitul anului trecut, au fost înaintate spre aprobare și avizare 1.464 de titluri de auxiliare didactice: 227 pentru învățământ preșcolar, 790 pentru învățământ primar, 316 pentru învățământ gimnazial, 130 pentru învățământ liceal și unul pentru învățământ postliceal. Dintre acestea, au fost admise 1.241 de titluri și respinse 223 de titluri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.447 secunde