Constănțenii mai au la dispoziție două zile pentru a trimite "o carte peste Prut"

3533
Constănțenii mai au la dispoziție două zile pentru a trimite
În urmă cu exact o lună, pe 27 martie, când studenții basarabeni aniversau 92 de ani de la unirea Basarabiei cu România printr-un festival cultural, la sediul Prefecturii, avea loc lansarea proiectului "Trimite o carte peste Prut", organizat de Instituția Prefectului județului Constanța, în parteneriat cu ziarul "Cuget Liber".
La vremea respectivă, organizatorii se gândeau ca măcar 10.000 de cărți să reușească să treacă Prutul, în semn de prietenie și prețuire față de tinerii basarabeni dornici de cunoaștere. Până în prezent, însă, am aflat de la Corina Cușa, directorul Cancelariei Prefecturii Constanța, că s-au strâns în jur de 10.500 de cărți, depășindu-se astfel targetul propus.
Cea mai importantă donație a fost făcută de Biblioteca Județeană "I.N. Roman" (aproximativ 4.500 de volume). Dintre instituțiile publice care au răspuns apelului Instituției Prefectului Județului Constanța (care a deschis colecta cu aproximativ 1.000 de volume), amintim: Inspectoratul Teritorial în Construcții, Gruparea de Jandarmi Mobilă "Tomis", iar dintre primării: Agigea și Cumpăna.
De asemenea, numeroase unități de învățământ s-au alăturat campaniei – Școala cu clasele I-VIII "Remus Opreanu" Constanța, Grădinița cu orar prelungit nr. 53 Constanța, Școala cu clasele I-VIII "Aurel Vlaicu" Constanța, Grup Școlar Industrial "Ion Bănescu" Mangalia, Liceul Internațional de Informatică, Colegiul Național "Mihai Eminescu", Grup Școlar "Carmen Sylva" Eforie Sud, Școala cu clasele I-VIII "Nicolae Tonitza" Constanța, Școala cu clasele I-VIII "Mihai Viteazu" Constanța -, precum și persoane fizice: Tușa Enache, Ion Bitoleanu, Constantin Daba,  Vasile Pușchiază, Victor și Maria Cojocaru, familia Albu, Liviu Budui, Făgăraș Dragoș, Steliana Bajdechi, Elena Fustanela, Constantin Suciu, Dumitru Almangiu, Maria Loghin, Iuliana Săvulescu, Corneliu Dan Hâncu, Mariana Chiselanca, Decebal Izoter și alții.
Studenții basarabeni sunt zilnic la sediul Prefecturii, pentru a centraliza toate donațiile și pentru a așeza ordonat în cutii toate volumele. Îmbucurător este faptul că pentru următoarele două zile care au mai rămas din cadrul Campaniei "Trimite o carte peste Prut" s-au anunțat și alte unități școlare și de aceea, la sfârșit, vom da publicității numele tuturor, în semn de prețuire a gestului lor, însoțite de mulțumirile prefectului.
Și nu în ultimul rând, trebuie menționat un fapt cu totul deosebit. La apelul prefectului Claudiu-Iorga Palaz au răspuns printr-un gest de solidaritate "regională" și prefecții județelor Brăila și Ialomița, motiv pentru ca reprezentantul Guvernului în teritoriu să le mulțumească public.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3198 secunde