Mai multe ştiri online:

Constănțenii, interesați de tradițiile populare

Ştire online publicată Marţi, 21 Mai 2019. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
În weekend-ul care tocmai ce s-a încheiat, instituțiile de cultură constănțene au fost luate cu asalt de un public foarte numeros. La Muzeul de Artă Populară, spre exemplu, evenimentul „Noaptea muzeelor” s-a bucurat de un real succes.
Aici, câteva mii de vizitatori, printre care s-au aflat constănțeni, dar și turiști, au trecut pragul instituției de cultură în continuu, între orele 18.00 și 24.00. Părinți cu copii, adolescenți, tineri și bunici, cu toții s-au bucurat să (re)descopere universul satului tradițional vizitând expoziția permanentă, „Arta populară din România”, dar și expoziția temporară de la parter, „Gospodăria tradițională din Dobrogea”.


De asemenea, la eveniment au participat și zece voluntari de la Asociația „Cusături dobrogene” a cărei preocupare o constituie portul tradițional și transpunerea sa în contemporaneitate. 


Cele nouă membre ale asociației, Eugenia Catargiu, Nela Ciota, Elena Dragomir, Ionelia Lăzărescu, Angelica Marcu, Monica Matei, Epsen Memet, Georgeta Simion, Doina Zavelea, împreună cu Mihai Antoneag, membru și el al acestui grup pasionat de tradiții, au constituit unul dintre punctele de interes ale „Nopții muzeului”.


Îmbrăcate în costume tradiționale vechi, din colecțiile proprii, sau noi, realizate chiar de ele în cadrul șezătorilor organizate de „Cusături dobrogene”, voluntarele, care în viața de zi au profesii diferite (avocate, economiste, profesori etc),dar și colegul lor le-au oferit celor interesați informații despre portul popular pe care l-au purtat, reprezentativ pentru diferite zone etnografice ale țării.
Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7047 secunde