Maraton de spectacole la Teatrul de Stat și în Piața Ovidiu

Constănțenii, chemați să descopere "Miturile Cetății"

242
Constănțenii, chemați să descopere

Articole de la același autor

Pentru constănțeni și turiștii care vor fi în vacanță la malul mării în perioada 20-26 iunie, oferta de petrecere a timpului liber va fi una cu totul deosebită, urmând să fie părtașii primei ediții a Festivalului Internațional "Miturile Cetății".

În Piața Ovidiu va fi amplasată o scenă mobilă, pe care se vor desfășura multe dintre evenimentele culturale programate de Teatrul de Stat, principalul organizator.

Luni, 20 iunie, de la ora 21, pe această scenă va avea loc deschiderea oficială, urmată de un spectacol oferit de Compania zOrozora, Grenoble, Franța - "Homocordus", un spectacol de Richard Navarro.

Marți, 21 iunie, la sala Teatrului, de la ora 18, Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea prezintă "Ești un animal, Viskovitz", după Alessandro Boffa, regia Tudor Lucanu. Apoi, de la ora 21.30, pe scena mobilă din Piața Ovidiu, Teatrul Regina Maria din Oradea prezintă "Leonce și Lena", după Georg Büchner, regia Mihai Măniuțiu.

Miercuri, 22 iunie, la sala Teatrului, de la ora 18, se joacă "Șobolanul rege", după Matei Vișniec, regia Radu Dinulescu,

iar în Piața Ovidiu, de la ora 21.30 - "Antigona", un spectacol de Jean-Charles Raymond, oferit de Compania La Naive, Pertuis, Franța.

Joi, 23 iunie, la matineu, de la ora 11.30, la Terasa La Taclale, va avea loc Colocviul "Mit antic, mit modern, mit în vremuri…", iar de la ora 18, la sala Teatrului - "Hades și Persefona", spectacol prezentat de studenții Universității "Ovidius", Facultatea de Arte. La scena mobilă din Piața Ovidiu, ora 21.30 - "Dionysos", după Euripide, regia Daniele Salvo, Teatrul de Stat Constanța.

Vineri, 24 iunie, de la ora 18, la sala Teatrului - "Uciderea lui Gonzago", după Nedialko Iordanov, regia Ion Sapdaru, Teatrul de Stat Constanța, iar la scena mobilă din Piața Ovidiu, ora 21.30 - "Othello", după William Shakespeare, regia Suren Shahverdyan, Teatrul Tony Bulandra, Târgoviște.

Sâmbătă, 25 iunie, la sala Teatrului, de la ora 18 se joacă "Metamorfozele iubirii", scenariu de Liviu Manolache și Anaid Tavitian după autori antici, regia Liviu Manolache, iar la scena mobilă din Piața Ovidiu, de la ora 21.30, Teatrul Național Radu Stanca, Sibiu prezintă "De ce Hecuba?!", după Matei Vișniec, regia Anca Bradu.

În ultima zi a festivalului, duminică, 26 iunie, de la ora 18, Teatrul Național "I. L. Caragiale" din București prezintă "ActOrchestra", un spectacol de Horia Suru, iar la scena mobilă din Piața Ovidiu, de la ora 21.30 - "Electra", după Sofocle și Euripide, regia Mihai Măniuțiu, Teatrul Național Radu Stanca, Sibiu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5658 secunde