Constănțenii au sprijinit realizarea unei biblioteci

266
Constănțenii au sprijinit realizarea unei biblioteci - 9dcfa40e7250f2fe6fa02282a752c7e2.jpg
Campania de donație de carte "Citești și crești ca-n povești" organizată de Itsy Bitsy a reușit să colecteze peste 3.000 de volume și cu ajutorul co-piilor din Constanța. Titlurile donate se adresea-ză copiilor de toate vârstele. De la poveștile fraților Grimm sau ale lui Creangă ori Ispirescu, la călătoriile lui Jules Verne, Legendele Olimpului sau mici enciclopedii, cărțile pot face copilăria mai frumoasă celor peste 300 de copii care trăiesc în centrul Valea Plopului, din județul Prahova.
Cele 3.000 de cărți, mobilier, aparatură IT și echipa Itsy Bitsy au trans-format o cameră goală în "Biblioteca Prieteniei Itsy Bitsy", prima bibliotecă a copiilor asistați din centrul Valea Plopului. Copiii au intrat cu emoție în bibliotecă și au împrumutat
cu bucurie prima lor carte.
Centrul din Valea Plopului găzduiește peste 300 de copii orfani de toate vârstele, care locuiesc fie cu un asistent maternal în casele din tabără, fie sunt integrați în familiile localnicilor. Ei trăiesc din mila donatorilor și sunt păstoriți de părintele Nicolae Tănase, cel care a fondat acest așezământ social.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8031 secunde