Constănțeni, nu stați în case! Teatrul de Stat vă așteaptă cu spectacole de excepție

352

Articole de la același autor

Sâmbătă, 28 octombrie, la ora 19.00, la Teatrul de Stat din Constanța este programată o altă comedie, cu accente de musical, un text conceput de regizorul Yannis Margaritis, după Aristofan. De data aceasta, însă, reprezentanții teatrului nu recomandă minorilor piesa "Eutopia". Scenografia este semnată de Carmencita Brojboiu, asistată de Lăcrămioara Dumitrașcu. Muzica a fost compusă de Dimitris Ikonomakis, iar coregrafia a fost realizată de Eddie Lame. 


Ultimul spectacol din această lună va avea loc duminică, 29 octombrie, tot de la ora 19.00, când se va juca "Dionyssos", piesa montată de regizorul italian Daniele Salvo după tragedia lui Euripide, "Bacantele". 


În rolul principal spectatorii îl vor putea vedea pe actorul Marius Bodochi, iar Bacantele care îl adoră, întruchipând un personaj colectiv seducător, sunt Georgiana Mazilescu, Maria Lupu, Laura Iordan Adrian, Lana Moscaliuc, Mirela Pană, Cristina Oprean, Turchian Nasurla, Ana Maria Ștefan, Luiza Martinescu, Georgiana Rusu și Arina Cojocaru. 


Acțiunea se petrece în Teba, unde Zeul Dionysos vine însoțit de alaiul său de bacante (sau menade), ca să se răzbune pe regele Penteu, vărul său, jucat de Andu Axente, care nu-l cinstea ca pe un zeu, ba chiar pretindea că mama sa, Semele, îl concepuse nu cu Zeus, ci cu un muritor. Dionysos se răzbună făcând în așa fel încât mama lui Penteu, Agave, atrasă în alaiul bacantelor și cuprinsă de nebunie, vrea să-și ucidă chiar ea fiul, crezând că este o fiară și lăudându-se apoi cu fapta sa "de vitejie". În alte roluri: Cadmos - Iulian Enache, Tiresias - Alexandru Mereuță, primul mesager - Dorin C. Zachei, al doilea mesager - Ionuț Rusu, paznicul - Marian Adochiței.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6325 secunde