Constănțeni la Gala Studenților Români din Străinătate

483
Constănțeni la Gala Studenților Români din Străinătate - galalsrs-1325617472.jpg

Articole de la același autor

Mâine, 6 ianuarie, la Palatul Parlamentului, Sala C. A. Rosetti, va avea loc cea de-a III-a ediție a Galei Studenților Români din Străinătate, la care vor participa, după cum a declarat pentru "Cuget Liber" Sorana Șerban, vicepreședinte LSRS, peste 500 de studenți, printre care și numeroși constănțeni. Studenți, absolvenți, personalități ale societății românești, diplomați, reprezentanți ai societății civile și jurnaliști se întâlnesc pentru a cunoaște meritele unor studenți români cu rezultate deosebite în plan academic și extra-curricular, din țară și din străinătate. Pe lângă aceasta, Gala LSRS 2012 urmărește să faciliteze relaționarea și interconectarea comunității universitare din străinătate cu cea din țară și recunoașterea lor în spațiul public românesc. Totodată, Gala va marca aniversarea a trei ani de la înființarea Ligii Studenților Români din Străinătate.

Câștigătorii Premiilor LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate vor fi selectați de către un juriu prestigios, format din personalități ale mediului academic. În cadrul evenimentului, vor fi decernate următoarele categorii de premii: Studentul Român al Anului din America, Studentul Român al Anului din Europa, Studentul Român al Anului de pe alte Continente, Studentul Român Erasmus al Anului, Studentul Anului în România și Marele Premiu pentru Studentul Român al Anului din Străinătate.

Cu această ocazie, va fi lansat volumul "Programul România Jună 2030. România în 3Decenii". Această lucrare redă concluziile dezbaterilor care au avut loc la Forumul România Jună, în perioada 12-14 august 2011. Reuniți în cadrul a 10 grupuri de expertiză, studenți și absolvenți români din țară și din străinătate au reflectat, alături de experți consacrați, asupra obsta-colelor care împiedică dezvoltarea României în 10 domenii prioritare pentru țara noastră: cultură, democrație și justiție, economie, educație, energie și mediu, identitate națională, relații internaționale și securitate națională, sănătate, solidaritate socială, tehnologie și antreprenoriat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 11 Noiembrie 2011
Stire din Economie : Vinurile dobrogene, premiate de chinezi
Pagina a fost generata in 1.883 secunde