Constănțeanul Edis Memiș a câștigat o medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Matematică

Vineri, 13 Iulie 2018, 17:05
548
Lotul olimpic de matematică al României a reușit performanța de a câștiga patru medalii și două mențiuni la Olimpiada Internațională de Matematică desfășurată în perioada 3 – 14 iulie, la Cluj Napoca.
La acest veritabil campionat mondial de matematică destinat elevilor de liceu, lotul României a obținut șase premii: o medalie de aur, o medalie de argint, două medalii de bronz și două mențiuni.


Medalia de aur a fost cucerită de Ioan-Andrei Nicolae, iar medalia de argint de Ciprian-Mircea Bonciocat (laureat cu argint și la precedentele trei ediții). Mihnea-Gabriel Doica și Edis Memiș, de la Liceul Internațional de Informatică din Constanța, au intrat în posesia medaliilor de bronz, în timp ce Antonie Ciocan și Radu-Alexandru Iacob au obținut mențiuni. Echipa României a fost condusă de profesorii universitari Cătălin Liviu Gheorghe și Mihai Chiș.
În clasamentul pe națiuni, România a ocupat locul 33, la egalitate cu Franța. Pe podium s-au clasat, în ordine, echipele Statelor Unite ale Americii, Federației Ruse și R.P. Chineze.


Reamintim că, la ediția din acest an, au participat 615 concurenți și 263 profesori coordonatori/observatori din 114 țări. Fiecare stat a fost reprezentat de o echipă formată din maximum șase elevi, însoțită de cel puțin doi profesori. Au fost prezenți, de asemenea, peste 900 de invitați străini.


Olimpiada Internațională de Matematică este cea mai importantă competiție dintre olimpiadele internaționale de știință. A fost lansată în 1959, la inițiativa Societății de Științe Matematice din România, iar acea primă ediție a avut loc la Brașov, într-o formulă ce a inclus șapte state.


Pagina a fost generata in 0.5727 secunde