Mai multe ştiri online:

Constănțean premiat la Olimpiada Balcanică de Matematică

Ştire online publicată Luni, 06 Mai 2019. Autor: Madlena CĂLUGĂREANU
Lotul olimpic de matematică al României și-a trecut în palmares șase medalii la a XXXVI-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori desfășurată la Chișinău, între 30 aprilie și 5 mai.


Medaliați cu aur și anul trecut, la Belgrad, Edis Memiș de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Constanța și Leon-Roland Bălan-Tribus de la Liceul Internațional de Informatică din București, și-au reeditat performanțele, obținând premii de același calibru.


La ediția 2019 a Olimpiadei Balcanice au participat echipe din 17 țări, Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Muntenegru, Macedonia de Nord, Republica Moldova, România, Serbia și Turcia  și Azerbaijan, Italia, Kazakhstan, Arabia Saudită, Turkmenistan și Marea Britanie.


Conform regulamentului de organizare și desfășurare, fiecare stat participant, cu excepția celui organizator, are dreptul să înscrie în concurs o echipă formată din maximum șase elevi din învățământul liceal, a căror vârstă nu depășește 20 de ani la data desfășurării competiției. Probele presupun rezolvarea individuală a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorică și algebră, pe durata a patru ore și treizeci de minute.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 2.4117 secunde