Constănțean premiat la festivalul Internațional de Umor

121
1

Articole de la același autor

Centrul Județean pentru Conservarea Culturii Tradiționale Gorj a organizat, zilele trecute, la Târgu Jiu și Runcu, cea de-a XXIII-a ediție a Festivalului Internațional de Umor "Ion Cănăvoiu". 


La manifestare, una dintre cele mai prestigioase de acest gen din țară, au participat caricaturiști, epigramiști, scriitori din Bulgaria, Serbia și România. Cu acest prilej, a fost vernisată o expoziție de caricaturi și desene, prezentată de criticul de artă constănțean Alice Dinculescu, au fost proiectate câteva filmulețe de profil și au avut loc întâlniri cu iubitorii de umor, în cadrul cărora câștigătorii din concurs au susținut recitaluri răsplătite cu aplauze. 


De o apreciere unanimă s-a bucurat cartea jurnalistului, scriitorului și profesorului constănțean Traian Brătianu - "Umor și umoriști dobrogeni", care a apărut la editura Fundației "Andrei Șaguna". Juriul, al cărui președinte a fost Tatiana Tzancova, directorul Muzeului de Umor din Gabrovo - Bulgaria, singura instituție de acest gen din lume, i-a acordat premiul, diploma și trofeul pentru cea mai bună carte de umor. 


Noua distincție obținută de Traian Brătianu evidențiază încă o dată valoarea deosebită a membrilor Clubului Umoriștilor Constănțeni (CUC).


Comentează știrea

adevar
28 octombrie 2015
adevar

La trafic de femei nu ii premiati pe romani?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3429 secunde