Constanța va avea unul dintre cele mai mari centre de cercetare a cancerului

304
Constanța va avea unul dintre cele mai mari centre de cercetare a cancerului - dezvaluireinpremiera1-1440696640.jpg

Articole de la același autor

Ieri, la Facultatea de Educație Fizică și Sport a Universității "Ovidius" a avut loc un important eveniment, ce îi privește direct pe cei 160 de studenți și masteranzi la specialitatea Kinetoterapie din cadrul acestei facultăți.

Cu o valoare de aproximativ 1,6 milioane lei, proiectul "PROKINETO" lansat ieri va fi derulat pe o perioadă de cinci luni (august-decembrie 2015) și a pornit de la nevoia de practică a viitorilor kinetoterapeuți, după cum declara prof. univ. Mirela Damian, decanul facultății beneficiare.

"Angajatorii solicită experiență, iar stagiile de practică sunt foarte necesare, studenții aprofundând competențele cu ajutorul simulatoarelor, dar află și care va fi mediul de lucru, interacționează cu pacienții", a mai adăugat decanul în deschidere.

Pentru participarea la stagiile de practică, studenții vor primi subvenții în valoare de 1.200 lei. Un număr de 80 de studenți vor primi pe baza evaluărilor tutorilor premii în valoare de 600 lei.

Prezent la lansarea proiectului, rectorul Sorin Rugină a adus și câteva vești în premieră: "Acum două zile am depus o solicitare pentru un proiect pe Axa 1 pentru unități de cercetare-dezvoltare și sper să avem șansa să-l câștigăm, pentru că va constitui o mare realizare pentru Universitate să aibă un institut de cercetări dotat cu tehnologie avansată. Și cu proiectul de astăzi dovedim că suntem capabili de a aduce Universitatea la un nivel ridicat atât de competitivitate la nivel local, dar și interregional și european. Un alt proiect important este cel al doamnei doctor Mariana Așchie, CERMOG, care va fi finalizat la 15 decembrie. Vom avea cel mai mare centru de cercetări morfo-patologice - cancer, din sud-estul României și vom avea probabil colaborări și cu alte țări. Cu ocazia vizitei noastre în China am făcut deja un parteneriat cu Universitatea de Medicină din Beijing. Este un domeniu extrem de important pentru că este un diagnostic care afectează o foarte mare parte din populația globului", a mai adăugat rectorul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3231 secunde