Constanța nu se plictisește în week-end

510

Articole de la același autor

Dacă nu aveți un program stabilit deja pentru sfârșitul de săptămână, iată câteva repere, în spectacole și în filme, după care vă puteți orienta.


Teatrul "Oleg Danovski"
Astăzi, sâmbătă, 29 septembrie are loc premiera "Cenușăreasa" la Teatrul de Operă și Balet "Oleg Danovski". În coregrafia lui Horațiu Cherecheș, după libretul lui Nicolai Volkov, pe muzica lui Prokofiev și a lui Massenet, vor dansa Amalia Mândruțiu - Cenușăreasa, Sergiu Dan - Prințul, Eliza Maxim - Zâna, Mihai Pâslaru - mama vitregă, Laima Costa și Delia Luca - surorile vitrege, Cezar Buculei - tatăl, iar Ștefan Răuț și Sorin Gâlcă vor dansa în rol de cavaleri. 
Realizatorii promit publicului un spectacol plin, fără coborâșuri, cu mult umor și fără momente de plicitseală.
Premiera "Cenușăreasa" aduce și un debut. În rolul Prințului va urca pentru prima oară pe scenă într-un rol principal, Sergiu Dan. Lecția de dans vine cu noutăți atât ves-timentare cât și de viziune, dacă ținem cont că mama vitregă - Mihai Pâslaru -, va dansa într-un tutu. Roz. O altă premieră a baletului-basm este intrarea Cenușăresei prin public în sala balului. Și căsătoria celor doi pe final de basm.
Biletele se pot găsi la casa de bilete a teatrului. Prețul unui bilet variază între 20 și 40 de lei.


Teatrul pentru Copii și Tineret
La Teatrul pentru Copii și Tineret, duminică, de la ora 11:00, începe "Fata babei și fata moșneagului", după povestea lui Ion Creangă. Pe scenariul și regia lui Daniel Stanciu, scenografia Deliei Cornelia Ioaniu și aranjamentele muzicale făcute de Dan Bălan, vor juca împreună cu păpușile lor actorii: Aneta Forna-Christu, Rovena Paraschivoi, Daniela Manolache, Lucian Zaharia, Tiberiu Roșu, Adrian Bădilă, Ion Ciolan, Claudia Zaharia și Rodica Parase. 
O transpunere originală a cunoscutei și îndrăgitei povești a lui Creangă, și datorită prezenței actorului lângă păpușa personaj, "Spectatorul este fascinat de povestea în sine, și de modul în care este vizibilă mișcarea și interpretarea personajelor păpuși, expresivitatea acestora din urmă fiind predominantă. Reacțiile spectatorilor mari și mai ales mici, sunt atât de spontane încât ideea ca răul este pedepsit întotdeauna devine foarte clară", povestesc realizatorii. Piesa se adre-sează copiilor între 3 și 10 ani.  


Cinema
Astăzi și mâine la Cityplex rulează 3D "Tinker Bell: Clopoțica și secretul aripilor",  tot 3D  și tot animație este și "Brave". Se mai pot viziona "Lovește și fugi", "Justiție la limita legii", "O afacere regală", "Pal Adrienn", "Terapie de cuplu", "Cursă fără frâne", "Reîntoarcerea" și "Despre oameni și melci".  
Și la Cinema City puteți vedea cam aceleași filme în week-end, mai puțin "Despre oameni și melci" și "Lovește și fugi". În plus ei rulează "Resident Evil: Răsplata".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : "Gaițele", un spectacol cu succes la public
Miercuri, 26 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : "Contraste sonore", azi în foaierul Operei
Sâmbătă, 22 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : "Contesa Maritza" pe scena "Oleg Danovski"
Pagina a fost generata in 0.5378 secunde