Constanța îndoliată! A murit un reputat profesor

3875
Constanța îndoliată! A murit un reputat profesor - candela-1572446114.jpg

Articole recomandate

Sindicatul Liber al Navigatorilor a anunțat, în urmă cu puțin timp, printr-o postare pe Facebook că profesorul  Dr. Nicolae C. Papadopol s-a stins din viață.


"A murit prietenul nostru, Profesor Dr. Nicolae C. Papadopol ! A fost în primul rând un om de omenie, un prieten al mării și oceanului planetar dar și un cercetător de excepție ! Comunitatea noastră a rămas fără o personalitate de excepție. Dumnezeu să-l odihnească în pace și liniște!" este mesajul transmis de reprezentanții Sindicatului Liber al Navigatorilor.


Nicolar C. Papadopol s-a născut la Tulcea, în 10 aprilie 1942. Era licențiat al Facultății de Biologie – Geografie – secția Zoologie – Universitatea « Al. I. Cuza » Iasi (1962 – 1968). Avea doctoratul în biologie la Institutul de Biologie al Academiei Romane, București. Biolog la Institutul de Cercetare și Proiectare Piscicolă, Institutul Român de Cercetări Marine, Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare Marină « Grigore Antipa ». Titular a cinci cursuri la Facultatea de Navigație a Universității Maritime din Constanța (1990 – 2002) și la Facultatea de Marină Civilă – Academia Navală Constanța (1993 – 2003).


Nicolae Papadopol a fost director științific al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9139 secunde