Mai multe ştiri online:

Constanța, gazda primei ediții a festivalului internațional al tinerilor pianiști

Ştire online publicată Luni, 22 Octombrie 2018. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Deschiderea oficială a primei ediții a concursului „Constanța International Competition - Festival for Young Pianists”

este programată în data de 8 noiembrie, la ora 18.00.

Evenimentul este organizat de Asociația „Nihil Sine Arte”, împreună cu Colegiul Național de Arte „Regina Maria” Constanța și este dedicat tinerilor pianiști din întreaga lume.

Potrivit consilierului de imagine al instituției de învățământ, prof. Monica Enache, competiția se va desfășura în perioada 9-11 noiembrie, la Constanța, la Colegiul „Regina Maria”.

Juriul este alcătuit din profesori universitari și pianiști din România și Germania: Csiky Boldizsar, Verona Maier, Daniel Goiți, Alessandra Sepe, Alina Deleanu.

„Acest proiect își dorește să aducă o contribuție la viața culturală a Constanței și, în același timp, să crească vizibilitatea și prestigiul Colegiului Național de Arte «Regina Maria» la nivel național și internațional, având ca scop încurajarea și susținerea tinerelor talente pianistice”, a declarat prof. Monica Enache.

La rândul său, Dorina Ivanciu, membru al Comitetului de organizare, a precizat: „În speranța că acest concurs unic în județul și orașul Constanța va crește și va deveni în câțiva ani un nume important pe scena competițiilor muzicale din România, iar pe viitor în plan european și internațional, vă invităm să ne fiți alături la prima ediție. Orașul nostru are nevoie și de astfel de evenimente și suntem convinși că, existând public doritor și iubitor de muzică bună, vom reuși să susținem arta pianistică la Constanța”. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8699 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4053 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2783 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7337 secunde