Constanța a ajuns "prostul țării", șeful ISJ se felicită: "Nu ne-am propus performanță"

4465
23
Constanța a ajuns

Articole de la același autor

Rezultatele la examenul de bacalaureat ale elevilor constănțeni sunt revoltător de slabe față de cele la nivel național. Promovabilitatea în județul Constanța este cu mai bine de zece procente sub media pe țară și cu peste 20 de procente sub multe alte județe. Cu toate acestea, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Constanța consideră că rezultatele sunt mulțumitoare.

"Preocuparea principală a ISJ a fost organizarea în temeiul legii, într-o notă de maximă corectitudine și de zero toleranță față de fraudă. ISJ nu și-a propus înscrierea în competiția națională a județelor cu promovabilitate mai mare, obținerea unui loc fruntaș în topul național, ci organizarea în condiții corecte a acestor examene. Așadar, rezultatele sunt, procentual, mai mari față de cele obținute anul trecut. Putem considera că acest lucru este rodul muncii cadrelor didactice, precum și al programelor remediale ale ISJ și al acelor lecții video. ISJ are ca și atribuții organizarea și nu pregătirea elevilor", explică inspectorul școlar general Răducu Popescu.

Vigilență maximă

Așa se face că ISJ se mândrește, în prezent, cu performanța de a fi eliminat șapte candidați în timpul probelor și 16 candidați după finalizarea probelor. Este vorba despre absolvenții de la Liceul Tehnologic "Axiopolis" din Cernavodă, care au fost văzuți pe camere că au schimbat ciornele și s-au consultat între ei, sub ochii celor două supraveghetoare. "Într-o sală de examen, am putut vedea pe înregistrările video, că un singur elev era preocupat de lu-crarea sa, restul au săvârșit mai multe acțiuni în mod repetat și aceste lucruri au condus la eliminarea lor. Președintele, vicepreședintele și membrii comisiei din centrul respectiv de examen au vizionat la rândul lor imaginile și, după îndelungi discuții, au decis eliminarea candidaților respectivi. Și-au asumat această responsabilitate. Nu am înțeles de ce nu au făcut acest lucru de prima dată, probabil că nu s-au uitat atent la înregistrări", a mai spus șeful ISJ. Elevii au pierdut examenul și nu mai pot să-l susțină în următoarele două sesiuni, iar cadrele didactice supraveghetoare vor fi cercetate disciplinar, dar s-au ales și cu o plângere penală.

Se desființează clasele a IX-a în unele licee

De cealaltă parte, conducerea ISJ felicită liceele cu rezultate bune și spune că va face o analiză în cele cu rezultate slabe. "Avem cinci unități cu promovabilitate zero, la Nicolae Bălcescu, Dobromir, Crucea, Ciobanu și Mihai Viteazu. Primele două nu au mai primit cifră de școlarizare de doi ani pentru clasa a IX-a, iar, pentru celelalte trei, vom analiza rezultatele, o evaluare a claselor care se află acum în liceu și vom vedea dacă aceste unități școlare vor mai primi cifră de școlarizare în următorul an", a anunțat Răducu Popescu. Practic, nu vor mai exista clase a IX-a în școala respectivă, iar elevii care vor dori să urmeze liceul vor trebui să facă naveta.

Peste 2.000 de contestații

În numai patru ore, candidații nemulțumiți de notele la diferite discipline au depus peste 2.000 de contestații. Cele mai multe sunt la limba română, 898, și la matematică, 382. Au fost însă 166 de contestații și la istorie, 189 la biologie, 102 la anatomie, 125 la geografie, 69 la fizică, 36 la chimie, 17 la psihologie, 10 la filozofie, 8 la sociologie, 32 la logică și 4 la economie.

Lucrările contestate au fost trimise, în cursul zilei de ieri, în județul Tulcea, pentru a fi reevaluate. Rezultatele finale vor fi afișate mâine, până în ora 16,00.

Comentează știrea

23 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
mirela
8 iulie 2015
Pentru toate localitatile! Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar!

Pentru toate localitatile! Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent numai oameni extrem de seriosi si interesati colaboreze cu noi, pentru a lucra in timpul liber sau full-time, la alegere, in asa fel incat sa obtina castiguri imediate, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Florin
9 iulie 2015
Nou si special!

Bani acum, simplu si convenabil! Acum ai ocazia foarte reala de a castiga bani foarte repede, cu putina ambitie si bunavointa. Sistemul este bine pus la punct si este simplu pentru toti! Fa acum primul pas si cere urgent detalii mai multe la adresa mea de email: [email protected]

Sindbad
9 iulie 2015
Spre victoria finala...

Tineretul Constantei este in ton cu restul populatiei orasului. De "buna calitate" si in crestere...Ingrosam randul asistatilor si celor cu salarii minime. Vom avea excedent de paznici, spalatori vase carciumi, oeratoare video-chat. Cati Andronescu si ai ei ciraci pot sta linistiti, PSD mai are o sansa...

profesor
9 iulie 2015
dezamagire totala

dupa 3 ani de stat la sefia ISJ-ului , sa spui ca misiunea ta era sa asiguri doar corectitudinea desfasurarii examenului inseamna ca ati mancat degeaba banii statului, mai generale si tu si echipa ta.

SENIOR
9 iulie 2015
ordinar

dar ce v-ati propus voi? mediocritate? si?..ati atins-o!. dati-va demisia.

daniella
9 iulie 2015
directorii de scoli ce-au facut?

d-le "general", ai tot schimbat directorii de licee. si ce-ai urmarit? de ce-au iesit copiii asa slab pregatiti la bac? tu te auzi ce vorbesti? ti-ai batut joc de preuniversitar. ar trebui sa te spanzuram in fata ISJ-ului ca sa stie si urmatorul "general" ce va pati daca mai iese cu asa rezultate in fata raportului.

inspector
9 iulie 2015
asa elevi asa inspectori ISJ

DACA ISJ-ul infrunta cu Popescu Raducu au inregistrat asa mizerie de promovabilitate inseamna ca si ei sunt pe acolo la fel de "inbacsiti". ati facut Constanta de rusine, mizerabila situatie ati creat in 3 ani de zile.

DIRECTOR
9 iulie 2015
esti profesor de sport Popescule?

Tu cand te inscrii la un concurs de sport te feliciti ca nu s-a fraudat sau ca ai ajuns totusi macar printre primii 10. intelegi comparatia? In educatia preuniversitara la un examen de Bac se urmareste nota obtinuta in urma a 4 ani petrecuti in bancile liceului. adica tu de atata amar de vreme ai stat inspector si te-ai gandit sa pazesti elevii, nu gandeai ca ai datoria sa urmaresti in fiecare an PROGRESUL ELEVILOR SI MUNCA PROF. DE MATE SI ROMANA.

daniella
9 iulie 2015
CE-O SA ZICA CAMPEANU?

Cand te vei intalni cu colegii tai si cu Campeanu, cum vei parea? Inalt, elegant si cel mai "prost" din tara?

sterea
9 iulie 2015
ce-au facut profesorii de mate si romana?

unde-i rodul muncii ISJ-ului?rusine! ati dat meditatii acasa si in rest ce-ati facut cu elevii? Popescu Rducu ce-ai pazit? pe unde ai fost ? vrei inspector dar ce lasi in urma?

23 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.683 secunde