Consiliul Elevilor avertizează: Criza politică, pericol pentru educație

114
Consiliul Elevilor avertizează: Criza politică, pericol pentru educație - ddd-1580892834.jpg

Articole recomandate

Consiliul Național al Elevilor a criticat, miercuri, modul în care formațiunile politice tratează Educația, adăugând că intrarea într-o nouă criză politică reprezintă un pericol pentru acest domeniu, relatează Agerpres. Potrivit CNE, revendicările elevilor "au fost surclasate de interesele politice și dorința acerbă de a dobândi puterea".

"Intrarea într-o nouă criză politică reprezintă un pericol pentru Educație, întrucât ne vom afla din nou în situația în care decizii importante pentru acest sector - considerat prioritate națională doar la nivel declarativ - vor fi tergiversate, lăsând elevii, beneficiari direcți ai Educației, într-un plan secundar pe scena politică. Analfabetismul funcțional, lipsa unor măsuri coerente care să nuanțeze dimensiunea socială a Educației, absența unor politici publice relevante pentru Educație (precum transportul elevilor și necesitatea respingerii OUG 51/2019) nu sunt subiecte cheie pentru parlamentari, a căror singură prioritate este jocul politic, și nu implementarea unor viziuni pe termen lung care să ducă la o creștere a calității și a gradului de participare și incluziune în sistemul educațional", se arată într-un comunicat al CNE.

Potrivit sursei citate, CNE va continua negocierea cu partidele politice pentru a introduce pe agenda parlamentară cât mai multe inițiative legislative care să aibă ca obiectiv primordial crearea unui climat educațional bazat pe echitate. "Prin campania 'Educația prioritară - nu doar în campania electorală!', care va consta în diseminarea unor scrisori de angajament pentru candidații la alegerile locale, scrisori care vor fi asumate și de structurile naționale ale partidelor, CNE își dorește să creeze un context de dezbatere și participare pentru un sistem educațional incluziv", se precizează în comunicat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2842 secunde