Congresul internațional de istorie a presei de la Chișinău

464
1
Peste 100 de specialiști din Republica Moldova, România, Ucraina, Elveția, Belgia și Spania participă, începând de astăzi, la lucrările Congresului internațional de istorie a presei, ce se desfășoară la Chișinău. Evenimentul științific este organizat de Asociația Română de istorie a presei (ARIP) și Universitatea de Stat din Moldova (USM). Tema acestei ediții este "Mass-media - între document și interpretare".
Sunt reprezentate 20 de universități, patru academii, muzee, biblioteci și instituții mass-media din țările participante. Lucrările congresului se vor derula în cadrul a șase secțiuni consacrate metodologiei cercetării istoriei jurnalismului, prezențelor basarabene în presa din România, contribuției presei la consolidarea identității naționale, impactului noilor tehnologii de comunicare etc.
În cadrul evenimentului științific, va fi lansată Revista Română de istorie a Presei, numărul 1 (11), 2012, și volumul cuprinzând comunicările științifice ale participanților Congresului V ARIP Chișinău, 2012.
Din Constanța, vor fi prezenți cu lucrări Aurelia Lăpușan, conferențiar universitar doctor, de la Universitatea "Ovidius" din Constanța, cu studiul "Presa dobrogeană despre Congresul de la Constanța al Ligii culturale a românilor din anul 1912", și Traian Brătianu, lector universitar doctor, de la Universitatea "Andrei Șaguna" Constanța, cu studiul "Politică și presă în Dobrogea (1878 -1916)".
Trei studenți de la specializarea Jurnalism a Facultății de Litere vor participa la Simpozionul studenților Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, USM, ediția XIII-a, sub genericul "Presa națională - promotoare a revirimentului cultural din Basarabia", manifestare ce prefațează congresul.
Cu acest prilej, Universitatea "Ovidius" va dona Bibliotecii municipale "B.P. Hașdeu" din Chișinău o nouă tranșă de cărți - cursuri universitare, beletristică, colecții de reviste. De asemenea, Universitatea "Ovidius" va promova oferta educațională într-un spațiu special amenajat.
Filiala Dobrogea a Asociației române de istorie a presei numără 18 membri, istorici, bibliografi, cadre didactice, ziariști și desfășoară o activitate meritorie în scopul conservării și valorificării patrimoniului publicistic dobrogean. În cadrul Universității "Ovidius" se află o valoroasă colecție de documente și colecții ce pot fi apreciate ca nucleul unui muzeu de istorie a presei locale.


Comentează știrea

8 aprilie, 16:41. Mincu Mazare se face ca uita cand se refera la intrarea lui in politica.A intrat in politica cu ajutorul celui pe care acum il injura. Adica a presedintelui Basescu, care i-a pus pe lista de deputati (pe el si pe un alt ziarist) deoarec
26 aprilie 2012
8 aprilie, 16:41. Mincu Mazare se face ca uita cand se refera la intrarea lui in politica.A intrat in politica cu ajutorul celui pe care acum il injura. Adica a presedintelui Basescu, care i-a pus pe lista de deputati (pe el si pe un alt ziarist) deoarec

8 aprilie, 16:41. Mincu Mazare se face ca uita cand se refera la intrarea lui in politica.A intrat in politica cu ajutorul celui pe care acum il injura. Adica a presedintelui Basescu, care i-a pus pe lista de deputati (pe el si pe un alt ziarist) deoarece, presedintele Iliescu vroia sa-i dea in judecata. A fost deputat la PD. Inca odata se confirma proverbul."pe cine nu lasi sa moara,nu te lasa sa traiesti".Referitor la faptul ca a avut trei mandate,eu cred ca nu a avut contracandidati, iar oamenii nu s-au dus la vot, mai putin cei cu pachete,gratuitati pe RATC si cei sponzorizati la energie termica. Poate anul acesta va fi altfel si va pleca in Brazilia. DEFINITIV. Citiți mai mult: Mazăre către constănțeni: "Dacă vreți să mă mai alegeți bine, dacă nu iarăși bine" - Partide > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/mazare-catre-constanteni-daca-vreti-sa-ma-mai-alegeti-bine-daca-nu-iarasi-bine-97574.html#ixzz1tAADo4iR EVZ.ro

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2041 secunde