Conferință Științifică Internațională la Universitatea Maritimă din Constanța

883
Conferință Științifică Internațională la Universitatea Maritimă din Constanța - umc61613412376-1621586973.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, 22 mai 2021, Universitatea Maritimă din Constanța va organiza cea de-a doua ediție a Conferinței Științifice Internaționale dedicate universităților din bazinul Mării Negre. Evenimentul va cuprinde 6 secțiuni care se vor desfășura în paralel, după cum urmează: Navigație și transport maritim și fluvial; Aspecte economice și juridice în transporturi; Inginerie mecanică; Ingineria și protecția mediului în industrie; Științe fundamentale și Științe umaniste; Inginerie electrică și Tehnologii și Sisteme de Telecomunicații.


La lucrări s-au înscris 85 de studenți din România, Bulgaria, Georgia și Federația Rusă. Dintre universitățile românești reprezentate în cadrul conferinței amintim: Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, Universitatea Politehnică din București, Academia de Poliție A.I. Cuza din București, Universitatea Babeș – Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea Dunărea de Jos din Galați, Universitatea Petrol – Gaze din Ploiești, Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu din Sibiu, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava și Universitatea Politehnică din Timișoara. 


Potrivit rectorului instituției de învățământ superior, prof. univ. dr. ing. Violeta Ciucur, ediţia de anul trecut a reuşit să spargă toate barierele impuse de criza sanitară şi să reunească studenţi din șase ţări riverane Mării Negre.

„Succesul notabil al primei ediţii şi reacţiile pozitive transmise de participanţi ne-au încurajat să păstrăm şi anul acesta formatul inovativ al conferinţei şi să mizăm pe instrumentele digitale puse la dispoziţie de platforma de e-Learning a UMC. În plus, pentru a le permite şi studenţilor de la universităţile tehnice să ni se alăture, temele propuse pentru discuţii au fost extinse şi diversificate. Astfel, Conferinţa Ştiinţifică Internaţională va cuprinde şase secţiuni care se vor desfăşura în paralel, după cum urmează: Navigaţie şi transport maritim şi fluvial; Aspecte economice şi juridice în transporturi; Inginerie mecanică; Ingineria şi protecţia mediului în industrie; Ştiinţe fundamentale şi Ştiinţe umaniste; Inginerie electrică şi Tehnologii şi Sisteme de Telecomunicaţii”, a declarat aceasta. La lucrări s-au înscris 85 de studenţi din România, Bulgaria, Georgia şi Federaţia Rusă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9036 secunde