Conferința internațională de grafică și design ingineresc (ICEGD 2017), la Universitatea"Ovidius"

128
Conferința internațională  de grafică și design ingineresc (ICEGD 2017), la Universitatea

Articole de la același autor

În perioada 26-27 mai 2017, la Universitatea "Ovidius" din Constanța se desfășoară "Conferința internațională de grafică și design ingineresc", ICEGD 2017. 


Evenimentul face parte din programul festivităților organizate cu prilejul Anului Ovidius și va găzdui concursul științific studențesc TehnoNavJunior, dedicat studenților și tinerilor specialiști.


Deschiderea oficială va avea loc vineri, 26 Mai 2017, ora 9:00, în Aula B a Bibliotecii Universitare din Bd.Mamaia, nr. 124.Conferința internațională de grafică și design ingineresc (International Conference of Engineering Graphicsand Design - ICEGD) este o manifestare științifică tradițională a Societății Române de Grafică Inginerească– SORGING. Cele 13 ediții anterioare desfășurate în principalele centre universitare din România, începânddin anul 1984, sunt dovada unei tradiții respectate cu entuziasm de pasionații acestui domeniu fundamentalal științelor inginerești. Ediția 2017 este organizată de Universitatea "Ovidius" din Constanța și Facultatea de Inginerie și Agronomiedin Brăila a Universității "Dunărea de Jos" din Galați, cu sprijinul AGIR. Un număr de peste 70 de participanți din România, Serbia, Croația, Germania, Japonia, Cehia și Bulgaria vorprezenta lucrări care vor aborda cercetarea fundamentală, cercetarea aplicată, studii de caz și analizeinterdisciplinare, în cadrul celor cinci secțiuni: Geometrie și Grafică Teoretică - secțiunea I, Geometrie șiGrafică Aplicată - secțiunea II, Grafică Inginerească Asistată - secțiunea III, Design Industrial și DesignGrafic – secțiunea IV, Metodologii de Predare și Învățare - secțiunea V.Secțiunea de prezentări în plen are ca invitați personalități marcante: Prof. Dr. rer. nat. Siegfried Schmauder,Universitatea Stuttgardt, Claus Pütz, Ph.D, Universitatea din Aachen, Germania, Naomi Ando, UniversitateaHosei, Tokyo, Japonia, Ionel Simion, Politehnica București. Ing. Teodor Patrichi, va prezenta un cuvânt dinpartea Companiei Naționale Administrația Porturilor.


Conferinta urmărește crearea unei rețele de experți, publicarea și diseminarea celor mai semnificativecontribuții susținute în cadrul evenimentului, precum si explorarea de soluții necesare pentru o dezvoltare aștiinței reprezentării grafice inginerești și asigurarea locului pe care aceasta o merită în formarea tinerilorspecialiști


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.5397 secunde