Conf. univ. dr. Dan Iliescu: "Îmi doresc ca Universitatea «Ovidius» să devină o instituție academică emblematică"

2503
Conf. univ. dr. Dan Iliescu:

Articole de la același autor

Campania pentru ocuparea funcției de rector al Universității "Ovidius" a început la sfârșitul săptămânii trecute, iar aceasta continuă în zilele de luni, 22 iunie și marți, 23 iunie, urmând ca miercuri, 24 iunie, să aibă loc alegerile, la cantina de pe bulevardul Mamaia. În competiție se află trei cadre didactice: conf. univ. dr. Dan Iliescu, prof. univ. dr. Octavian Dumitru Unc și prof. univ. dr. Eden Mamut.

Zilele trecute, ziarul "Cuget Liber" l-a prezentat, în cadrul campaniei, pe prof. univ. dr. Octavian Dumitru Unc. Astăzi, însă, vom vorbi despre un alt candidat la această funcție, conf. univ. dr. Dan Iliescu. Cadrul didactic ne-a declarat că, în cazul în care va fi ales rector, prima sa dorință este aceea de a le oferi studenților și comunității, educație și cercetare de cel mai înalt nivel, iar cadrelor didactice condiții cât mai bune pentru dezvoltarea propriei cariere. "În primul rând, îmi doresc ca Universitatea «Ovidius» să devină o instituție academică emblematică. Apoi, îmi propun ca în acest mandat să oferim o nouă imagine sediilor administrative ale universității, începând cu sediul rectoratului, continuând cu căminele și sălile de cursuri, și, nu în ultimul rând, cu parcurile pe care le avem. Desigur, unele dintre acestea sunt deja începute, cum ar fi Ovidius Park, proiect pornit în fața corpului B de la Campus, iar altele vor începe pe parcurs. De aceea, motto-ul programului managerial cred că este relevant: «Nimic despre voi, fără voi»", a precizat actualul președinte al Senatului.

Dr. Iliescu a precizat că, în mare parte, îi cunoaște pe colegii săi din universitate, ceea ce face ca mulți dintre ei să știe cum gândește și care este strategia pe care a adoptat-o din funcția de decan al celei mai mari facultăți din Universitatea "Ovidius". "Cu o parte a colegilor deja am interacționat în perioada dinaintea instaurării stării de urgență, iar în aceste zile care au mai rămas, am programate întâlniri online cu toate facultățile. Cred sincer că un rector este, în primul rând, un om al dialogului, de aceea îmi propun ca dialogul cu colegii să fie unul dintre reperele mandatului meu", a completat acesta.

Întrebat dacă s-a gândit la o reorganizare a instituției, dacă va ajunge la cârma acesteia, prof. univ. dr. Dan Iliescu a adăugat că nu reorganizarea formală, cantitativă, îl interesează. El este de părere că orice reorganizare are menirea de a avea, la final, o instituție mai performantă. Din acest punct de vedere, o posibilă reorganizare trebuie discutată deschis, democratic, iar ea devine viabilă atunci când membrii acestui corp comun, numit Universitatea "Ovidius", o promovează. "Deci, susțin orice fel de reformă care va duce la o universitate mai performantă și care este rezultatul unei dezbateri corecte. Nu cred în promisiuni deșarte, nu cred în persoane providențiale sau în soluții miraculoase. Am spus-o și în programul managerial: ca medic și anatomist știu că natura și biologia nu fac salturi. De aceea, cred mult în puterea ideilor și, mai ales, a echipelor. Proiecte noi vor fi mai multe, dar numai dacă ne uităm câtă noutate a introdus în activitatea noastră această pandemie, este evident că prioritatea va consta în adaptarea la noile tehnologii, iar când spun aceasta mă refer la toate domeniile", a mai spus conferențiarul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3305 secunde