Conducerea Liceului Energetic vrea să înființeze un club de robotică

433
Conducerea Liceului Energetic vrea să înființeze un club de robotică - liceulenergetic-1588511996.jpg

Articole de la același autor

Suntem în plină stare de criză, dar asta nu înseamnă că unitățile de învățământ nu merg mai departe, prrofesorii nu predau sau nu își fac planuri pentru perioada când își vor redeschide porțile pentru elevi.

Cu toate acestea, directorul Liceul Energetic Constanța, prof. Claudia Nițu, este tristă pentru că sunt considerați, în continuare, "cenușăreasa" învățământului românesc, de care își aduc aminte cu precădere întreprinderile, mai mari sau mai mici, însă doar atunci când rămân fără mână de lucru calificată. Chiar și așa, a precizat cadrul didactic, învățământul profesional și tehnic rezistă, uneori tocmai cu sprijinul unor companii care înțeleg importanța acestuia.

"Așa s-a întâmplat și cu Liceul Energetic Constanța, unul din liceele sponsorizate, anul acesta, de Societatea Națională Nuclearelectrica S.A., care a oferit școlii banii necesari dotării a două laboratoare de specialitate, unul pentru domeniul electronică-automatizări și unul pentru domeniul electric/energetic. Și pentru că oferta a fost foarte generoasă, echipamentele, aparatele și softurile pe care le-am putut achiziționa sunt de ultimă generație, utilizate în prezent și în universitățile de profil, dar și în școlile tehnice din Europa. Este adevărat, procedura a fost una de durată și care, deși numită «simplificată» a necesitat o grămadă de documente complicate, mai ales datorită sumei (aproximativ 500.000 lei), dar și a unei contestații nejustificate din partea uneia dintre firmele participante la licitație. După ce am trecut și de acest impas, când tocmai ne pregăteam să organizăm, în colaborare cu reprezentanții sponsorului nostru, un workshop cu tematică «fizică nucleară», precum și o inaugurare a cel puțin unui laborator, a dat peste noi pandemia Covid-ului, care a încercat să ne pună și mai multe piedici. Din fericire, am reușit să primim o mare parte din materiale și echipamente, cu care vom amenaja laboratoarele, imediat ce situația ne-o va permite. Sperăm ca astfel, la începutul anului școlar următor, să realizăm ce ne-am propus în privința workshopul-ui și a inaugurării laboratoarelor", a declarat Claudia Nițu, pentru "Cuget Liber".

În acest fel, elevilor li se va putea oferi din toamnă, o bază materială care le va permite să-și formeze și/sau să-și dezvolte competențe profesionale necesare pieței muncii naționale și chiar internaționale.

În plus, conducerea liceului intenționează ca din anul școlar 2020-2021 să înființeze un club de robotică (automatizări) la care să aibă acces toți elevii școlii pasionați de acest domeniu, unii dintre aceștia putând face parte dintr-o echipă europeană pe care o vor crea cu concursul a încă două școli europene, una din Austria și una din Franța, pentru a participa la concursurile de profil din Europa.

Totodată, a completat prof. Nițu, speră ca noua lor calificare (unică în județul Constanța), cea de tehnician multimedia, din domeniul producție media, să atragă elevi interesați și în promovarea școlii, a tuturor activităților derulate și a rezultatelor obținute de elevi, la nivel local, național și chiar internațional.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 03 Martie 2020
Stire din Eveniment : Premii pentru elevii din Medgidia
Pagina a fost generata in 0.3431 secunde