Vor reduceri pentru transportul județean

"Conducerea Consiliului Județean prezintă o atitudine batjocoritoare la adresa elevilor!"

793

Articole de la același autor

Asociația Elevilor din Constanța solicită ferm Consiliului Județean Constanța să acorde reducerile pentru elevi la transportul județean. Tinerii au solicitat, încă din vara anului trecut, adoptarea unei hotărâri de consiliu județean prin care să acorde elevilor reducerile cu care, consideră ei, că sunt îndreptățiți. 


"Îi cerem președintelui Consiliul Județean Constanța să își respecte promisiunile făcute în mod public în repetate rânduri față de acordarea reducerilor pentru elevi la transportul județean, odată cu intrarea în vigoare a OMEN 4223/2019 și Ordinelor președintelui ANRSC 131/2019 și 134/2019, și dat fiind faptul că autoritatea județeană este singura în măsură să subvenționeze operatorii de transport în trafic județean pentru îndeplinirea obligației de a acorda reduceri", explică reprezentanții Asociației Elevilor Constanța. 
După mai multe solicitări fără vreo reacție din partea conducerii Consiliului Județean, AEC a intentat o acțiune în instanță împotriva autorității, la Tribunalul Constanța, în data de 23 august 2018. Ulterior, în urma protestelor AEC din datele de 10, respectiv 11 ianuarie, președintele CJC, Marius-Horia Țuțuianu, și administratorul public al județului, Mirela Matichescu, au declarat că reducerile pentru elevi vor fi acordate de îndată ce vor apărea normele de aplicare ale Legii 328/2018, privind modelul cadru de contract de delegare a gestiunii serviciului public de transport și normele tarifare. Normele sunt intrate în vigoare prin intermediul Ordinelor președintelui Autorității Naționale de Reglementare a Serviciilor Comunitare nr. 131/2019 și 134/2014. 


Ordin nou, de la Ministerul Educației 
Mai mult decât atât, ieri, a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul Ministrului Educației Naționale nr. 4223/2019, prin care a fost abrogat OMI 4055/1996, ca urmare a negocierilor reprezentanților AEC cu reprezentanții Ministerului Educației. 
"Astfel abrogarea acestui ordin întărește teza AEC, anume că ține, într-adevăr, de responsabilitatea Consiliului Județean Constanța să acorde aceste reduceri, nu a primăriilor, așa cum reprezentanții autorității au declarat în mai multe rânduri. Cu toate acestea, reprezentanții autorității județene au continuat să ignore dreptul elevilor de a beneficia de reduceri la transportul în comun, considerând, probabil, că acest fapt nu reprezintă o problemă, astfel privând de dreptul la educație un număr semnificativ de elevi ce nu își pot permite achiziționarea abonamentelor de transport. Solicităm președintelui Consiliului Județean Constanța, Marius-Horia Țuțuianu, să înceteze sfidarea și bătaia de joc la adresa elevilor și ca în proxima ședință de Consiliu Județean să introducă pe ordinea de zi o hotărâre privind acordarea de reduceri pentru elevi și studenți la transportul județean", a declarat Andrei-Mihai Tănase, președintele AEC. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3192 secunde