Concursul pentru funcțiile de director, singurul mod de a elimina suspiciunile de politizare a şcolilor

281
Concursul pentru funcțiile de director, singurul mod de a elimina suspiciunile de politizare a şcolilor - concursdirectori-1610121777.jpg

Articole de la același autor

Federaţiile din învăţământ îi solicită ministrului Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, să demareze procesul de organizare a concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de conducere în unitățile de învățământul preuniversitar.

„Pentru a elimina orice suspiciune privind numirea prin detașare a directorilor, consider că este obligatoriu ca Ministerul Educației să demareze procedurile pentru organizarea concursurilor pentru funcțiile de conducere din unitățile de învățământ preuniversitar. Zilele acestea expiră mandatele directorilor și directorilor adjuncți numiți în urma concursurilor, iar inspectoratele trebuie să emită noi decizii pentru ca sistemul să poată funcționa în continuare. Altfel, începând cu 9 ianuarie, riscăm să intrăm într-un blocaj, deoarece actualilor directori le expiră dreptul de semnătură în Trezorerie. Considerăm că cea mai bună soluție este prelungirea mandatelor actualilor directori și organizarea în cel mai scurt timp posibil a concursurilor. Bineînţeles, acolo unde se impune pe baza unor argumente justificate, pot fi operate schimbări. Însă, ținând cont de situația actuală, regula ar fi continuitatea“, este de părere Marius Ovidiu Nistor, președinte Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”.

În această perioadă expiră mandatele directorilor numiți în urma concursurilor, iar, dacă inspectoratele școlare nu emit decizii de menținere a actualilor directori sau de numire al altor persoane acolo unde este necesar, există riscul de a se intra într-un blocaj financiar.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4422 secunde