Concursul pentru funcțiile de director. "Monștri sacri" nu abandonează cursa. Iată lista completă a candidaților

Vineri, 07 Octombrie 2016, 19:48
8637
Încă o nouă etapă a concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director sau de director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din județul Constanța s-a mai scurs, prin publicarea rezultatelor verificării dosarelor de înscriere depuse de candidați. Din cele 238 de dosare depuse, 217 au fost validate și 21 respinse, în condițiile în care Inspectoratul Școlar Județean Constanța a scos la concurs 197 de posturi de directori și 82 de directori adjuncți. 


Cum era de așteptat, directorii liceelor de top constănțene nu abandonează… barca, cu excepția că la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" nu s-a înscris nimeni pentru funcția de director adjunct.


La Colegiul Național "Mihai Eminescu", prof. Stelian Marinescu candidează pentru funcția de director, iar pentru adjunct a apărut candidatura prof. Bianca Virginia Ibadula.


La Colegiul Național de Arte "Regina Maria", prof. Simona Balteș și Doinița Mitrică sunt candidatele pentru funcția de director. La Palatul Copiilor, toți cei trei candidați își încearcă norocul pentru ambele funcții, aceștia fiind Cosmin Badea, Roxana Mitan și Cristina Mirela Barabaș.


Un singur candidat este înscris pentru trei unități: prof. Anișoara Mihaela Vișan, pentru grădinițele cu program prelungit "Albatros" și "Lumea Florilor" din Năvodari, dar și pentru "Căsuța de turtă dulce" din Constanța.


Fostul inspector general adjunct prof. Iris Sarchizian candidează pentru ambele funcții la Școala Gimnazială nr. 38 "Dimitrie Cantemir", având un singur contra-candidat la funcția de adjunct, pe prof. Laura Popa, care mai candidează și la Școala Gimnazială nr. 12.


La Școala Gimnazială nr. 28 "Dan Barbilian" candidează prof. Doina David, în timp ce actualul director Mihaela Niculae își dorește să fie director la Școala Gimnazială nr. 5 "Nicolae Iorga". Nu au nici un candidat școlile nr. 40 și nr. 11, cum nici la Școala nr. 43 "Ferdinand" nu s-a înscris nimeni pentru funcția de director, ci doar de director adjunct.


Jocuri de culise sau de… interese
Nici nu se afișaseră bine listele cu validările candidaturilor că deja se făceau speculații pe marginea metodologiei, care prevede ca în cazul în care directorul actual nu se înscrie sau pică la acest concurs să nu mai aibă dreptul să fie numit prin detașare în interesul în învățământului, până la organizarea unui nou concurs. Dar oare dacă s-a înscris la o altă unitate decât cea unde este director acum…


Proba scrisă va avea loc miercuri, 12 octombrie, la Liceul Teoretic "Lucian Blaga" din Constanța, începând cu ora 10, iar evaluarea va fi făcută în aceeași zi, începând cu ora 12.30.
Pagina a fost generata in 0.278 secunde