Concursul pentru directori, în luna iulie. Proba scrisă va fi eliminatorie, cu minimum nota 7

Marţi, 13 Aprilie 2021, 08:30
1091
Funcţiile de director de unitate de învăţământ care se vor vacanta în luna august 2021, după expirarea mandatului actualilor directori, vor fi ocupate în urma unui concurs organizat de Ministerul Educaţiei. Anunţul a fost făcut de ministrul Sorin Cîmpeanu încă de la finele anului trecut, iar, în prezent, deja se lucrează la elaborarea metodologiei.

Concursul ar urma să aibă loc în luna iulie. „Una dintre variantele pe care le luăm în calcul este organizarea unui examen naţional scris, cu subiecte unice, în prima săptămână din luna iulie, urmând ca, după aceea, în etapa a doua, cei care vor fi reuşit să treacă un plafon de minimum nota 7, pentru că directorii de şcoli trebuie să fie într-adevăr cei mai buni, cei care îşi dovedesc abilităţile manageriale, la final de iulie, în ultima săptămână, ar putea fi organizată etapa a doua în care să participe doar cei care au promovat examenul scris naţional”, a precizat ministrul Educaţiei.

În cazul în care situaţia epidemiologică nu va permite organizarea concursului, acesta va fi realizat imediat după reluarea şcolii.Pagina a fost generata in 0.3026 secunde