Concursul LuminaMATH, rampă de lansare pentru olimpici internaționali

620
Concursul LuminaMATH, rampă de lansare pentru olimpici internaționali - concursulluminamath-1322400674.jpg
Zece unități școlare din județul Constanța au găzduit, sâmbătă, 26 noiembrie, cea de-a XV-a ediție a Concursului național de matematică Lumina MATH, organizat de Instituțiile de Învățământ Lumina, în parteneriat cu Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Constanța.

Dacă, la nivel național, s-au înscris 46.261 de participanți, la nivelul județului nostru, s-au înregistrat 2.332 de elevi, foarte mulți provenind de la liceele de elită ale Constanței.

Prof. Alexandra Botoșanu, de la catedra de matematică a Liceului Internațional de Informatică și Școala Spectrum, a declarat, pentru "Cuget Liber", că "a fost un examen echilibrat, subiectele fiind accesibile cam 60-70%. În același timp, a fost vorba de subiecte interesante, de idee, nu de muncă".

În marea lor majoritate, subiectele sunt originale, fiind create de profesori de la Liceele Internaționale de Informatică și Școlile Spectrum din Constanța și București, dar și cu sprijinul altor profesori din țară. Din partea Constanței, echipa autorilor este formată din prof. Alexandra Botoșanu, Adriana Elabed (Școala Spectrum) și Ahmet Dokuyucu (Liceul Internațional de Informatică).

De asemenea, prof. Botoșanu a mai precizat că "la cererea elevilor și părinților, anul viitor urmează să scoatem o culegere cu toate subiectele din ultimii 10 ani, orientativă pentru elevii care vor să concureze la Lumina Math".

v v v

Corectarea lucrărilor și afișarea rezultatelor pe web se va face între 3 și 6 decembrie, școlile participante putând accesa online rapoartele cu rezultatele obținute de elevi. Fiecare participant își va putea accesa raportul individual online.

Toți participanții vor primi diplomă de participare, profesorii care i-au pregătit primind la rândul lor diplome. La nivel județean, primul elev din fiecare clasă, în care sunt înscriși minimum 250 de elevi, va câștiga o excursie în Istanbul (Turcia). Dacă, într-un județ, numărul copiilor înscriși e mai mare de 250, încă un copil va primi ca premiu o excursie în Turcia, pentru fiecare multiplu de 250. Primii 20 de elevi pentru fiecare nivel de clasă vor primi premii în bani și diplome, în cadrul festivității de premiere.

Pentru fiecare elev câștigător din clasele a IV-a, a V-a, a VI-a, a VII-a și a VIII-a, se vor acorda recompense financiare în cuantum de: locul I - 800 de lei; locul II - 600 de lei; locul III - 400 de lei; locurile IV-V - 300 de lei; locurile VI-X - 200 de lei; locurile XI-XX - 150 de lei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4911 secunde