€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Concursul de director la Muzeul de Istorie, un eșec total! Cine mai ține cârma

Ştire online publicată Miercuri, 16 Noiembrie 2016. Autor: Simona ANGHEL
Ieri, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, s-a desfășurat cea de-a doua etapă a concursului pentru desemnarea managerului acestei instituții, care, din păcate, s-a finalizat cu un eșec.

Dacă la analiza proiectului de mana-gement Delia Cornea, angajată a muzeului, a obținut nota 7,30, iar contra-candidatul Marian Zidaru (universitar la „Andrei Șaguna”) - 7,03, ieri, la finalul probei, ambii candidați obținuseră nota 6,50, media fiind de 6,90 pentru prima și 6,78 pentru al doilea.

Noua comisie constituită care i-a examinat pe cei doi candidați l-a avut ca președinte pe profesorul universitar Ioan Opriș, doctor în istorie și tatăl coordonatorului științific al Cetății Capidava, Ioan Carol Opriș, iar ca membri, pe Maria Magiru, director al Muzeului de Artă Populară Constanța, și Gabriela Istrate, consilier superior, ca reprezentant al CJC. Din secretariatul comisiei mai fac parte: consilierul superior Dumitru Liliana, Veronica Cîrciu, Daniela Miroiu, Ileana Simionescu - consilier juridic, Maria Blacioti, director al Direcției Economice, Mihaela Boacă, consilier juridic, și Irina Costencu, șef Serviciu Cultură, Sport, Turism.

„Muzeul merită un om cu autoritate!“

La finalul probei de ieri, l-am rugat pe prof. univ. dr. Ioan Opriș să ne împărtă-șească impresia pe care au creat-o comisiei cei doi candidați constănțeni.

„La partea de propuneri de respectare a caietului de sarcini, partea de teorie a fost bună. În schimb, partea de rezolvare, partea practică, cum anume să facem, în ce manieră, cu ce forță economică, cu ce persoane să lucrăm, cum să restabilim un echilibru al instituției, a constituit aspectul deficitar al proiectului lor de management. Experiențele își spun cuvântul la ambii candidați. La cel din interiorul muzeului este o experiență limitată, dar mai directă, mai apropiată de instituție, în timp ce experiența celui din afara muzeului vine dintr-o perspectivă absolut exterioară, care nu i-a apropiat instituția decât ca reflexie a ceea ce media spune, a ceea ce a auzit, a ceea ce a putut să contacteze. Și la unul și la altul, dacă se progresează și se adâncește, se poate reveni într-o altă formulă. S-a câștigat o experiență și pentru unul și pentru altul dintre candidați, iar pentru instituție, un răgaz. Ar fi bine să se gândească și alții să candideze. O asemenea judecată ne-a determinat și eu consider că a fost una corectă. Dacă instituția va fi pusă în fața unui proiect mai elaborat, mai pragmatic, mai apropiat de cerințele ei, va avea de câștigat. Ei se mai pot prezenta din nou la un alt concurs, cum invitația este deschisă și altora care au stat în expectativă, poate că au avut niște judecăți subiective și ar putea să ia un imbold de la ce s-a petrecut acum. Muzeul merită un om cu autoritate, un om cu decizie, un om cu o platformă mai puternică și cu o capacitate de a convinge în primul rând la județ”, a mai spus președintele comisiei.

v v v

Reamintim că, în urma reevaluării do-sarelor, ca urmare a constituirii unei noi comisii de examinare, actualul director interimar Traian Cliante a fost scos din cursă, considerându-se că dosarul este incomplet. În schimb, el va rămâne în continuare la cârma muzeului, până la stabilirea unui nou concurs. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 6352 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 3873 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2938 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7657 secunde